Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów

Pyszne i świeże ryby w stolicy. W tych warszawskich restauracjach poczujecie się jak nad Bałtykiem

Michał Mieszko Skorupka
Michał Mieszko Skorupka
Pyszne ryby, świetnie skomponowane zestawy obiadowe oraz niskie ceny - tak w skrócie można opisać restaurację "U Rysia - Tawerna Miejska".

Jak zapewniają przedstawiciele lokalu, każdy smakosz ryb znajdzie w nim coś dla siebie.

Regularnie dostarczane świeże ryby z Mazur są przygotowywane przez tamtejszych kucharzy na trzy sposoby:

* tradycyjnie smażone
* gotowane na parze
* pieczone bez tłuszczu

W lokalu zjemy m.in. halibuta i sandacza, w cenach kolejno 36 zł i 34 zł za 200-gramową porcję.

Restauracja serwuje także wyśmienite dania obiadowe w cenach od 31 do 41 złotych. W karcie warto zwrócić także uwagę na zupę rybaka i flaczki z lina - w cenie 18 złotych.

Na zimno zjemy tutaj m.in. tatar z troci (25 złotych) oraz marynowaną sieję w oleju z cebulką (16 złotych).

Restauracja "U Rysia - Tawerna Miejska usytuowana jest przy ulicy Marszałkowskiej 140 (róg ulicy Rysiej).

Godziny otwarcia:

ND - PON (11:00 - 23:00)
WT (11:00 - 21:00)
Pyszne ryby, świetnie skomponowane zestawy obiadowe oraz niskie ceny - tak w skrócie można opisać restaurację "U Rysia - Tawerna Miejska". Jak zapewniają przedstawiciele lokalu, każdy smakosz ryb znajdzie w nim coś dla siebie. Regularnie dostarczane świeże ryby z Mazur są przygotowywane przez tamtejszych kucharzy na trzy sposoby: * tradycyjnie smażone * gotowane na parze * pieczone bez tłuszczu W lokalu zjemy m.in. halibuta i sandacza, w cenach kolejno 36 zł i 34 zł za 200-gramową porcję. Restauracja serwuje także wyśmienite dania obiadowe w cenach od 31 do 41 złotych. W karcie warto zwrócić także uwagę na zupę rybaka i flaczki z lina - w cenie 18 złotych. Na zimno zjemy tutaj m.in. tatar z troci (25 złotych) oraz marynowaną sieję w oleju z cebulką (16 złotych). Restauracja "U Rysia - Tawerna Miejska usytuowana jest przy ulicy Marszałkowskiej 140 (róg ulicy Rysiej). Godziny otwarcia: ND - PON (11:00 - 23:00) WT (11:00 - 21:00) Flickr
Smażony dorsz z frytkami, soczysta flądra czy też wyśmienity pieczony halibut - to tylko niektóre z wizytówek rodzimych nadmorskich restauracji. Choć bez wątpienia idealnie smakują w połączeniu z szumem fal i widokiem na Bałtyk, możemy raczyć się nimi również w stolicy. Szefowie kuchni stołecznych restauracji uwielbiają przyrządzać ryby zarówno w tradycyjny, jak i nowatorski sposób. Oprócz wyżej wymienionych ryb, w Warszawie zjemy m.in. grillowane filety z łososia, steki z tuńczyka, faszerowane pstrągi czy wyborne filety z sandacza i morszczuka. Na gastronomicznej mapie stolicy znakomicie odnajdą się także miłośnicy owoców morza. Zjedzą tu m.in. ostrygi, grillowane macki ośmiornicy, a także krewetki, kalmary i małże. Kliknij w zdjęcie, aby zobaczyć, gdzie w Warszawie zjemy wyśmienite dania rybne.
od 7 lat
Wideo

Jak głosujemy w II turze wyborów samorządowych

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na X!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na X!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wróć na warszawa.naszemiasto.pl Nasze Miasto