Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów

Rafał Kanderski i Bartłomiej Studziński, uczniowie "Chemika" mistrzami Kuchni Śląskiej

Andrzej Galczak
Andrzej Galczak
Andrzej Galczak
Uczniowie włocławskiego "Chemika" pokonali Ślązaków, gospodarzy konkursu kulinarnego.

Rafał Kanderski i Bartłomiej Studziński, uczniowie III klasy Zespołu Szkół Chemicznych, zwyciężyli w Ogólnopolskim Konkursie Młodych Talentów. Pokonali nawet rodowitych Ślązaków zdobywając tytuł Mistrzów Kuchni Śląskiej. Zakwalifikowali się jednocześnie do międzynarodowego konkursu kulinarnego, który odbędzie się w przyszłym roku w Belgii.
- Swoich sił próbowałem już w gimnazjum - chwali się Bartłomiej Studziński. - Kiedyś mama wyjechała i upiekłem piernik. Smakował jej.
- Byłem mały, gdy zaczynałem kuchenne eksperymenty - podkreśla Rafał Kanderski. - Lubię dobrze zjeść i stąd moje zamiłowanie do tego zawodu.
Zwycięzców przygotowywali do konkursu Mariusz Gachewicz i Jacek Maksymowicz, członkowie Europejskiego Stowarzyszenia Kucharzy Euro-Toques.

od 7 lat
Wideo

Wyniki II tury wyborów samorządowych

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na X!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na X!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera

Materiał oryginalny: Rafał Kanderski i Bartłomiej Studziński, uczniowie "Chemika" mistrzami Kuchni Śląskiej - Warszawa Nasze Miasto

Wróć na warszawa.naszemiasto.pl Nasze Miasto