1 z 7
Następne
Restauracje Żoliborz. Najciekawsze miejsca oficerskiej dzielnicy [PRZEGLĄD]
Sypka mąka i masło - Ludwika Rydygiera 13
Znany ursynowski lokal Sypka Mąka otworzył się w zeszłym roku na Żoliborzu przy ul. Rydygiera 13 pod nazwą Sypka Mąka i Masło. W restauracji znajdziemy proste, autorskie dania. Odnajdziemy tu mocne inspiracje kuchnią włoską, ale i nawiązania do kuchni rodzimej. Nowa restauracja Jurka Sobieniaka (szefa kuchni i restauratora, właściciela restauracji Sypka Mąka na Ursynowie i sieci Niezłe Bydło, technologa żywności i eksperta gastronomicznego) to pożywne śniadania, obiady i kolacje w przyzwoitych cenach. Za pizze zapłacimy tu od 22 do 34 zł, za makarony od 33 do 36 zł. Krem z pomidorów to wydatek rzędu 12 zł, kruche policzki wieprzowe z marynowanymi burakami na prażonej gryce - 38 zł.