Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów
1 z 7
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Znany ursynowski lokal Sypka Mąka otworzył się w zeszłym...
fot. Szymon Starnawski

Restauracje Żoliborz. Najciekawsze miejsca oficerskiej dzielnicy [PRZEGLĄD]

Sypka mąka i masło - Ludwika Rydygiera 13

Znany ursynowski lokal Sypka Mąka otworzył się w zeszłym roku na Żoliborzu przy ul. Rydygiera 13 pod nazwą Sypka Mąka i Masło. W restauracji znajdziemy proste, autorskie dania. Odnajdziemy tu mocne inspiracje kuchnią włoską, ale i nawiązania do kuchni rodzimej. Nowa restauracja Jurka Sobieniaka (szefa kuchni i restauratora, właściciela restauracji Sypka Mąka na Ursynowie i sieci Niezłe Bydło, technologa żywności i eksperta gastronomicznego) to pożywne śniadania, obiady i kolacje w przyzwoitych cenach. Za pizze zapłacimy tu od 22 do 34 zł, za makarony od 33 do 36 zł. Krem z pomidorów to wydatek rzędu 12 zł, kruche policzki wieprzowe z marynowanymi burakami na prażonej gryce - 38 zł.

Zobacz również

Puchar Tymbarku. Czterech ex-legionistów z szansą wyjazdu na Euro

Puchar Tymbarku. Czterech ex-legionistów z szansą wyjazdu na Euro

Duńczyk niczym profesor, czyli oceniamy Stal Gorzów za zwycięstwo z Włókniarzem

Duńczyk niczym profesor, czyli oceniamy Stal Gorzów za zwycięstwo z Włókniarzem

Polecamy

Niecodzienna współpraca Fundacji Maraton Warszawski. Ekipa WK Dzik wbiega na trasę

Niecodzienna współpraca Fundacji Maraton Warszawski. Ekipa WK Dzik wbiega na trasę

Pierwsze urodziny lotniska Warszawa-Radom. Port obsłużył łącznie 130 tys. pasażerów

Pierwsze urodziny lotniska Warszawa-Radom. Port obsłużył łącznie 130 tys. pasażerów

Bohaterska akcja policji. Przetransportowali 4-latkę na przeszczep nerki

Bohaterska akcja policji. Przetransportowali 4-latkę na przeszczep nerki