Restaurant Week, Warszawa 2018. Trzy dania za 49 zł w najlepszych lokalach Warszawy [LISTA RESTAURACJI]
Basil and Lime (Puławska 27)
SATAY MINI PLATTER Trzy rodzaje tajskich szaszłyków satay z marynowanego mięsa: krewetek, polędwiczek wieprzowych i z piersi kurczaka. Podawane z dwoma dipami: orzechowym z curry oraz słodkim ze świeżego ogórka. GUNG PAD NAU MAI FARANG Krewetki tygrysie ze szparagami w maślano-czosnkowym sosie z białego wina. Podawane z tajskim ryżem jaśminowym. ICECREAM TOD Smażone lody waniliowe w złocisto-chrupiącej otoczce, podawane z pokruszonym orzeszkami ziemnymi i sosem czekoladowo-limonkowym. MENU 2: VEG MINI PLATTER Trzy rodzaje wegetariańskich przystawek: pierożki Dim Sum gotowane na parze, chrupiące roladki Spring Rolls z warzywami i makaronem sojowym oraz Fresh Rolls - roladki z papieru ryżowego z nadzieniem ze świeżych warzyw. Podawane z dwoma dipami: słodkim z chili i sojowo-imbirowym. GAENG KIEW WAN TAO-HOO Tofu w zielonym curry z warzywami: cukinią, bakłażanem i pędami bambusa. Podawane z tajskim ryżem jaśminowym. ICECREAM TOD Smażone lody waniliowe w złocisto-chrupiącej otoczce, podawane z pokruszonym orzeszkami ziemnymi i sosem czekoladowo-limonkowym.