Restaurant Week 2021. Najlepsze restauracje debiutujące w Warszawie
Jeszcze tylko przez kilka dni możemy rezerwować stoliki w ramach wiosennej edycji Restaurant Week. W ramach festiwalu do 27 czerwca najlepsze restauracje w kraju przygotowują specjalne, trzydaniowe menu skomponowane specjalnie na tę okazję. - Wiosenna edycja Restaurant Week to przede wszystkim wielkie święto powrotu sceny restauracyjnej, w którym bohaterami są bestsellerowe dania topowych Chefów - przekazują organizatorzy akcji.
Dzięki festiwalowi możemy skosztować specjałów z najlepszych restauracji w okazyjnej cenie 59 złotych. Dokonując płatności za pośrednictwem platformy BLIK otrzymamy dodatkowy rabat (-10 zł). Na gości czekać będzie także powitalny drink od Martini. A co warto zjeść w trakcie Restaurant Week w Warszawie? Organizatorzy wybrali najlepsze restauracje, które zadebiutują podczas tej edycji w stolicy.
Le Braci
Restauracja uznawana za jedno z największych odkryć Restaurant Week. Lokal zlokalizowany jest niemal w samym sercu Warszawy. To miejsce z prawdziwą włoską kuchnią, inspirowane włoskim stylem życia, mentalnością, witalnością i gościnnością.
W festiwalowym menu znajdziecie m.in. duszoną wołowinę barolo z warzywami, risotto z chianti i straciatellą lub toskańską sałatkę z pomidorami, krewetkami i chlebem. Na deser prawdziwe, włoskie tiramisu!
Aruba Sophisticated Ribs Bar
Kolejna propozycja to klimatyczna restauracja specjalizująca się w pieczonych żeberkach. Jej sercem jest wielki, opalany drewnem grill. W tym miejscu możecie spodziewać się prawdziwej uczty dla podniebienia. Dania przygotowywane przez tamtejszego chefa zachwycą nawet najbardziej wymagających gości.
Podczas Festiwalu na naszych talerzach znajdziemy m.in. żeberko z wieprzowiny złotnickiej, demi-glace z grillowanymi boczniakami królewskimi, czerwoną cebulą i pieczonymi ziemniakami.
Noon Bistro
Warto również zastanowić się nad wyborem tego miejsca. Noon Bistro to koncept kulinarny, który jest połączeniem bistro, wine baru i delikatesów. Zlokalizowany na warszawskim Wilanowie zaprasza do skosztowania prostych dań, złożonych ze składników najwyższej jakości oraz sezonowych warzyw i owoców. Serwowane dania idealnie pasują do wina, którego jest tu pod dostatkiem. Na talerzach znajdziemy takie pyszności jak prosciutto crudo na szparagach z bobem i pastą fresca z pini lub w wersji wege - zielone kaszotto quinoa z bobem, szparagami i cytryną w słodkiej zalewie. Posiłek można zjeść w klimatycznych wnętrzach lub zacisznym, zielonym ogródku, ozdobionym starymi beczkami.
Food Cartel
Dalekie podróże to jedynie marzenie? Co powiecie na kulinarną podróż w cztery strony świata? Wystarczy wybrać się na Restaurant Week i zdecydować się na Food Cartel, czyli klimatyczną restaurację, która oferuje kuchnię śródziemnomorską, azjatycką, meksykańską i włoską. Takie połączenie nie ma prawa się nie udać! W festiwalowym menu znajduje się mi.in burger vegano urbano z frytkami z batata lub ostre żeberka Xi An podane z kimchi i ryżem. Na deser mus z tapioki i mleka kokosowego z sosem mango. Brzmi świetnie, a smakuje jeszcze lepiej!
Magari
Nietuzinkowe dania czekają na Gości także w Magari - włoskiej restauracji znajdującej się niemal w Hotelu Puro.
Na talerzach znajdziecie takie pyszności jak domowe gnocchi z niedźwiedzim czosnkiem, młodą cukinią, mozarellą i parmezanem lub pierś z kurczaka zagrodowego z rabarbarem, musem selerowym, młodym szpinakiem i pangrattato. Restauracja zadbała też o słodki deser - domowe tiramisu, lody espresso i ciasteczka amaretti.
Dziennik Zachodni / Wybory Losowanie kandydatów
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?