Rozrasta się oferta gastronomiczna Browarów Warszawskich. W najbliższych dniach otworzy się bowiem kilka długo wyczekiwanych knajp. Wśród nich mamy restaurację połączoną ze sports barem Roberta Lewandowskiego. Do NINE’s - 4 poziomów w zabytkowej XIX-wiecznej Warzelni - możecie wpadać na początku października. Zapamiętajcie adres: Haberbuscha i Schielego 6!
Wcześniej, bo już 24 września, przy Grzybowskiej 56 otworzy się Gastronomja - miejsce dedykowane głównie dla mięsożerców, z wyborem wolno pieczonych żeber wołowych, wieprzowych i jagnięcych oraz steków z sezonowanej wołowiny. W karcie znajdą się również klasyki kuchni polskiej.
W tym samym dniu pierwszych gości powita Food Hall Browary. Współczesna odsłona historycznych piwnic, będzie miejscem spotkań towarzyskich, nie tylko do delektowania się doskonałą kuchnią i koktajlami, ale także do spędzania wolnego czasu. Całość obiektu to aż kilkanaście różnych konceptów gastronomicznych oraz Bar Centralny - jeden z najdłuższych w Polsce. Wśród restauracji mamy: The Sushi, Dziurkę Od Klucza z OCTO Pasta Pizza i a’Panu occo?!, Silk & Spicy, The Seafood Bar, S'poke & śledzie, The sushi, Falla Wrap, Jasną Sprawę, Boston Burger, okarima Ramen i Viet Nem.
Zobaczcie też: Najbardziej kolorowe schody w Warszawie. 50 metrów kwadratowych nowoczesnej sztuki w stolicy
Od 10 września możecie już wpadać do Browaru Warszawskiego, który po blisko dwóch dekadach znów warzy świetne piwo. Wybierajcie spośród 18 rodzajów piwa rzemieślniczego, w tym legendarne Grodziskie i Porter, znane z czasów świetności tych dawnych Browarów Warszawskich! W menu znajduje się również wiele potraw z opalanego węglem drzewnym Josper Grilla, piwne bestsellery, owoce morza, burgery oraz ciekawe propozycje wegetariańskie.
Z kolei 17 września przy Grzybowskiej 56 swoje neoazjatyckie wnętrza otworzyła Japonka. Zasmakujecie tam nie tylko w sashimi i sushi, ale także daniach z grilla robata czy prawdziwej tempurze. Wyróżnikiem jest dbałość o selekcję składników - ekstremalnie świeże owoce morza i ryby oraz japońska wołowina.
Strefa Biznesu: Dlaczego chleb podrożał? Ile zapłacimy za bochenek?
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?