Serial "Wawangarda". Kuchnia roślinna bije w Warszawie rekordy popularności
Drugi odcinek serialu dokumentalnego porusza temat rosnącej popularności restauracji wegańskich i wegetariańskich w stolicy. Okazuje się, że fenomenem nad Wisłą jest to, że nie kopiuje się przepisów z innych krajów, lecz przygotowuje tradycyjne polskie potrawy, takie jak np. zupy czy pierogi, w sposób wegański. Co ciekawe, wśród miłośników kuchni roślinnej są również osoby jedzące na co dzień mięso, które, np. ze względów zdrowotnych, starają się ograniczyć jego ilość w swoim jadłospisie. Bohaterowie obalają także mit na temat braku różnorodności w diecie wegańskiej, pokazując bogactwo dostępnych składników.
Poniżej znajdziecie drugi odcinek serialu:
Czytaj też: Serial o Warszawie. "To ważna historia o tych, którzy zmienili oblicze tego miasta" [Rozmowa NaM]
Źródło: CNN Newsource/x-news
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?