MKTG NaM - pasek na kartach artykułów

Smaki Podlasia: bimber, wędzonki i sękacz

kad
Pierwsze w Polsce Muzeum Bimbrownictwa zostanie otwarte w Białostockim Muzeum Wsi w niedzielę, 5 lipca. Nie minął rok od pomysłu miejskich radnych, a pomysł udało się zrealizować.

Pierwsze w Polsce Muzeum Bimbrownictwa zostanie otwarte w Białostockim Muzeum Wsi w niedzielę, 5 lipca.

Nie minął rok od pomysłu miejskich radnych, a pomysł udało się zrealizować. Skansen przygotowuje ekspozycję „Leśna bimbrownia” poświęconą tradycji leśnej produkcji alkoholu w regionie. Nie zabraknie na niej oryginalnej aparatury skonfiskowanej nielegalnym producentom alkoholu.

Otwarcie muzeum będzie największą atrakcją drugiej edycji imprezy o nazwie „Smaki Podlasia”. W programie również degustacja i sprzedaż regionalnych potraw, pokazy wędzenia i degustacja wędlin połączone z konkursem na najlepszą wędzonkę, pokaz wypieku sękacza, kiermasz rękodzieła ludowego i pokaz rzemiosła i prac gospodarskich. Czas umilą też zespoły folklorystyczne.

Festyn potrwa od godz. 11 do 17. Wstęp wolny.

emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

Jak kupić dobry miód? 7 kroków

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na X!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na X!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wróć na warszawa.naszemiasto.pl Nasze Miasto