9 z 12
Poprzednie
Następne
Świąteczne śledzie. TOP 10 waszych przepisów na mistrzowską rybę
Świąteczne śledzie. TOP 10 waszych przepisów na mistrzowską rybę
Śledzie po tatarsku Katarzyny Jaworek Składniki 6 płatów solonych matiasów 1 cebula 4 ogórki kiszone 20 szt pieczarek marynowanych 2 łyżki groszku konserwowego 2 łyżki majonezu 1,5 łyżki śmietany 18% sól pieprz sok z połowy cytryny Wykonanie Matiasy moczyć godzinę w wodzie. Następnie osuszyć i skropić obficie sokiem z cytryny. Śledzie pokroić na ukos na mniejsze kawałki. Cebulę obrać i pokroić w małą kostkę. Ogórki kiszone oraz pieczarki także pokroić w małą kostkę. Do salaterki przełożyć cebulę, ogórki, pieczarki oraz groszek. Dodać majonez, śmietanę oraz sól i pieprz do smaku. Dokładnie połączyć wszystkie składniki. Przygotowaną sałatkę wyłożyć na półmisek. Na sałatce ułożyć kawałki śledzi i podawać.