19 z 20
Poprzednie
Następne
Światowy Dzień Makaronu - 25 października! [PRZEPISY]
Conchiglie - Sałatka warstwowa z makaronem muszelki
Conchiglie - Sałatka warstwowa z makaronem muszelkiPrzygotowanie: Makaron ugotować zgodnie z instrukcją na opakowaniu, odcedzić i przepłukać zimną wodą, a następnie skropić oliwą. Sałatę pokroić i ułożyć na dnie szklanej miski. Jajka pokroić w plastry i przyprawić Vegetą. Szynkę pokroić w kostkę, a salami w paski. Na sałatę układać warstwami poszczególne składniki sałatki: makaron, jajka, szynkę, salami, a na sam wierzch wyłożyć zielony groszek. W osobnym naczyniu przygotować sos: wymieszać majonez, jogurt, śmietanę, posiekaną zieloną cebulkę i musztardę. Sałatkę polać sosem i posypać tartym serem oraz pietruszką. Czytaj też: Konkursy, Warszawa. Wygraj zestaw makaronów od Podravki!