5 z 10
Poprzednie
Następne
Sylwester 2017: jakie przekąski przygotować na domówkę? Podpowiadamy [PRZEPISY]
Bruschetty z guacamole i wędzonym łososiem
Bruschetty z guacamole i wędzonym łososiem Składniki (na 16 bruschettek): 16 cienkich kromeczek bagietki (ok. 250 g) 5 łyżek oliwy 100 g wędzonego łososia sałatkowego 1 duże, miękkie awokado sól opcjonalnie: kiełki różnego rodzaju, listki szpinaku baby, listki bazylii Bagietki skrapiamy oliwą, układamy na wyłożonej papierem do pieczenia kratce i zapiekamy w piekarniku na środkowej półce w 200*C (opcja góra-dół), aż się mocno zrumienią (do 10 minut w zależności od piekarnika). Awokado pozbawiamy pestki i skórki, rozgniatamy w miseczce widelcem, doprawiamy do smaku solą. Gotowe guacamole wykładamy na ciepłe kromki razem z porwanym łososiem, przyozdabiamy kiełkami/szpinakiem/bazylią. Bruschettki świetnie smakują skropione na ciepło oliwą.