3/12
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Gotowanie na kuchence gazowej, a zwłaszcza pieczenie...
fot. vesilvio/123RF

Produkty spalania gazu ziemnego

Gotowanie na kuchence gazowej, a zwłaszcza pieczenie jedzenia w gazowym piekarniku, jest źródłem szkodliwych związków, które są nie tylko wdychane, ale też przenikają do żywności. Przy korzystaniu z takiego sprzętu konieczna jest dobra wentylacja pomieszczenia – sprawnie działający wyciąg nad kuchenką, ew. otwieranie okna. W przypadku piekarnika na gaz warto umieszczać produkty w żaroodpornych naczyniach z przykrywką, ew. pod folią aluminiową lub zawinięte w pergamin. Najlepiej jednak wybrać kuchnię elektryczną lub gazową z płytą szklaną, ew. gazową z dobrym katalizatorem i piekarnikiem elektrycznym.

Zobacz również

Zobacz wulkan plujący lawą. Kamery internetowe pokazują erupcję na żywo

Zobacz wulkan plujący lawą. Kamery internetowe pokazują erupcję na żywo

Instalacja z balonów na 100. rocznicę obecności w Polsce szwajcarskiej ambasady

Instalacja z balonów na 100. rocznicę obecności w Polsce szwajcarskiej ambasady

Polecamy

Pożar na Powiślu. Płonęło mieszkanie wieżowca przy Fabrycznej

Pożar na Powiślu. Płonęło mieszkanie wieżowca przy Fabrycznej

Oszustwa na pracownika banku. Policja publikuje nagranie ku przestrodze

Oszustwa na pracownika banku. Policja publikuje nagranie ku przestrodze

Zmarł Beniamin Łuczyński. Aktywista miał zaledwie 27 lat

Zmarł Beniamin Łuczyński. Aktywista miał zaledwie 27 lat

Dodaj ogłoszenie