Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów

Ta zupa idealnie rozgrzewa w jesienne dni! [przepis]

Redakcja MM
Redakcja MM
Taka fasolowa rozgrzeje nawet największego zmarzlucha!
Taka fasolowa rozgrzeje nawet największego zmarzlucha! fot. Fotolia.pl
Wszyscy dobrze wiedzą, że na jesień najlepsze są pyszne, gorące zupy. Takim przykładem może być np. fasolowa z boczkiem i kiełbasą. Przygotowana prawdziwie domowym sposobem nie tylko nas rozgrzeje, ale także odpowiednio nasyci

SKŁADNIKI:woda - ok. 3lliść laurowy - 3 szt.ziele ang. - 6-7 ziarnekmarchewka - 2 szt.pietruszka - 1 szt.seler - ¼ szt. ziemniaki - 3-4 szt.Kiełbasa ostrołęcka  - 200gBoczek z komina  - 200gcebula - 2 szt.olej - 3 łyżkimąka - 1 płaska łyżkaczosnek - 4-6 ząbkówmajeranek, pieprz czarny mielony, pieprz ziołowy 1. Fasolę należy namoczyć minimum parę godzin przed gotowaniem2. Do garnka z wodą wkładamy liść laurowy, ziele, a następnie gotujemy ok. 20 minut3. Następnie dokładamy odcedzoną z wody fasolę oraz warzywa pokrojone w kostkę4. Gdy fasola będzie już prawie miękka, dodajemy ziemniaki5. Boczek i kiełbasę kroimy w kostkę i podsmażamy na oleju razem z posiekaną cebulą6. Pod koniec smażenia dodajemy mąkę i czekamy aż całość się zarumieni7. Zawartość patelni dodajemy do zupy, doprawiamy majerankiem, pieprzem oraz wyciśniętym czosnkiem. Smacznego! 

od 12 lat
Wideo

echodnia.eu Świętokrzyskie tulipany

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na X!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na X!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wróć na warszawa.naszemiasto.pl Nasze Miasto