SKŁADNIKI:woda - ok. 3lliść laurowy - 3 szt.ziele ang. - 6-7 ziarnekmarchewka - 2 szt.pietruszka - 1 szt.seler - ¼ szt. ziemniaki - 3-4 szt.Kiełbasa ostrołęcka - 200gBoczek z komina - 200gcebula - 2 szt.olej - 3 łyżkimąka - 1 płaska łyżkaczosnek - 4-6 ząbkówmajeranek, pieprz czarny mielony, pieprz ziołowy 1. Fasolę należy namoczyć minimum parę godzin przed gotowaniem2. Do garnka z wodą wkładamy liść laurowy, ziele, a następnie gotujemy ok. 20 minut3. Następnie dokładamy odcedzoną z wody fasolę oraz warzywa pokrojone w kostkę4. Gdy fasola będzie już prawie miękka, dodajemy ziemniaki5. Boczek i kiełbasę kroimy w kostkę i podsmażamy na oleju razem z posiekaną cebulą6. Pod koniec smażenia dodajemy mąkę i czekamy aż całość się zarumieni7. Zawartość patelni dodajemy do zupy, doprawiamy majerankiem, pieprzem oraz wyciśniętym czosnkiem. Smacznego!
echodnia.eu Świętokrzyskie tulipany
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?