Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów
4 z 12
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
WRZUCANIE MIĘSA MIELONEGO NA ZIMNĄ PATELNIĘ...
fot. pixabay.com

Takie błędy popełniamy najczęściej, przyrządzając mięso mielone. Przez to mięso nie będzie soczyste i smaczne

Takie błędy popełniamy najczęściej, przyrządzając mięso mielone

WRZUCANIE MIĘSA MIELONEGO NA ZIMNĄ PATELNIĘ
Jeśli chcemy uzyskać kształtne kotlety z pyszną panierką lub dobre spaghetti, nie wrzucajmy mięsa na zimną patelnię a dopiero wtedy, gdy olej się dobrze rozgrzeje. Skutecznym sposobem na sprawdzenie, czy tłuszcz ma już odpowiednią temperaturę, jest wrzucenie na patelnię odrobiny bułki tartej – jeżeli zaczyna skwierczeć, oznacza, że można zacząć smażyć mięso.

Zobacz również

Sebastian Strózik uratował punkt dla Stali

Sebastian Strózik uratował punkt dla Stali

Agnieszka i Bertus Servaas na gali dla projektantów w Warszawie [ZDJĘCIA]

Agnieszka i Bertus Servaas na gali dla projektantów w Warszawie [ZDJĘCIA]

Polecamy

Przełom w diagnozowaniu Parkinsona i Alzheimera? Warszawscy naukowcy prowadzą badania

Przełom w diagnozowaniu Parkinsona i Alzheimera? Warszawscy naukowcy prowadzą badania

To jedno z najgłośniejszych miejsc w stolicy. Teraz poziom hałasu pokazuje mural

To jedno z najgłośniejszych miejsc w stolicy. Teraz poziom hałasu pokazuje mural

Nie możesz przytyć? Oto najlepsze sposoby, aby zdrowo przybrać na wadze

Nie możesz przytyć? Oto najlepsze sposoby, aby zdrowo przybrać na wadze