W ramach akcji, która potrwa aż do wiosny przyszłego roku, goście targu w każdym miesiącu od września do maja będą mogli dowiedzieć się więcej o rybach i owocach morza oraz o tym, jak rozsądnie wybierać je na swój talerz.
Bohaterami będą makrela (październik), łosoś (listopad), śledź (grudzień), dorsz (styczeń), mule (luty), krewetki (marzec) oraz pstrąg (kwiecień). O każdym z Bohaterów Miesiąca dowiecie się czegoś ciekawego oraz będziecie mieli szanse posmakować dań przygotowanych na ich bazie podczas warsztatów na Targu Rybnym. Czekać na was będą także kulinarne warsztaty i inne atrakcje, w tym miejski Świąteczny Śledzik w grudniu.
Targ Rybny wystartował w listopadzie ubiegłego roku i stał się stałym miejscem wędrówek poszukiwaczy najlepszych smaków. Na targu, tak jak w ubiegłym roku, nie zabraknie oferty rybnych dań do skosztowania na miejscu. W tym sezonie na gości czeka kilka nowości: koncerty, przestronniejsza jadalnia i warsztaty edukacyjne.
Targ otwarty jest w każdy piątek miesiąca w godzinach od 11:00 do 19:00.
Zobacz: Targ Rybny wraca na Plac Powstańców
9 ulubionych miejsc kleszczy w ciele
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?