Targi Książki Kulinarnej w Zamku Ujazdowskim ruszą 24 lipca

PR
Targi Książki Kulinarnej w Zamku Ujazdowskim
Targi Książki Kulinarnej w Zamku Ujazdowskim materiały prasowe
Na dziedzińcu Zamku Ujazdowskiego odbędą się Targi Książki Kulinarnej. Wydarzenie rozpocznie się 24 lipca i potrwa trzy dni. To jedyne w Polsce targi łączące książki i gotowanie.

W tegorocznej, trzeciej edycji tematem wiodącym będzie doświadczenie rozumiane nie tylko jako wiedza i zdobyte umiejętności, ale także jako eksperyment. Gośćmi wydarzenia będą najpopularniejsze postacie ze świata gastronomii – eksperci i pasjonaci, szefowie kuchni i restauratorzy, autorzy kulinarnych blogów, magazynów i książek, którzy podzielą się swoim doświadczeniem z publicznością.

Podczas targów odbędzie się również wystawa magazynów o jedzeniu z całego świata m.in. z Libanu, Japonii, Norwegii czy USA. Nie zabraknie także miejsca na dyskusję i próbę odpowiedzi na pytanie kto decyduje o tym co dziś jemy, kto kreuje żywnościowe trendy. Czy są to szefowie kuchni, blogerzy czy właśnie redaktorzy pism o jedzeniu.

Targi Książki Kulinarnej organizowane są przez polską restauratorkę Martę Gessler.

Będzie nowe święto państwowe?

Wideo

Komentarze

Komentowanie artykułów jest możliwe wyłącznie dla zalogowanych Użytkowników. Cenimy wolność słowa i nieskrępowane dyskusje, ale serdecznie prosimy o przestrzeganie kultury osobistej, dobrych obyczajów i reguł prawa. Wszelkie wpisy, które nie są zgodne ze standardami, proszę zgłaszać do moderacji. Zaloguj się lub załóż konto

Nie hejtuj, pisz kulturalne i zgodne z prawem komentarze! Jeśli widzisz niestosowny wpis - kliknij „zgłoś nadużycie”.

Podaj powód zgłoszenia

Nikt jeszcze nie skomentował tego artykułu.
Dodaj ogłoszenie