- Naszym zamiarem było przygotowanie dla warszawiaków niespodzianki w tym szczególnym dla hotelu dniu. Stąd też pomysł na wspólne świętowanie rocznicy zgodnie z duchem szykownej Warszawy. Liczymy na to, że delektując się tortem „Bristol” wszyscy poczujemy się dumni z faktu, że nasz hotel przez 110 lat aktywnie uczestniczył w historii szykownej Warszawy – mówi Michael Goerdt, dyrektor generalny hotelu Le Meridien Bristol.
Czytaj także:Orbis sprzedał hotel Bristol w Warszawie za 19,5 mln euro netto
Sam Twórca opisuje tort jako klasyczny i szykowny, jego smakiem przewodnim jest czekolada, w której zamyka się nuta wanilii i smak polskich malin z akcentem wódki. Tort „Bristol” wykończony jest wytrawną czekoladową polewą.
Tym, którym nie uda się dotrzeć w sobotę 19 listopada do Cafe Bristol, hotel przygotował możliwość zakupu tortu zarówno w kawiarni, jak i „na wynos”. W ten sposób będzie można przedłużyć świętowanie tej rocznicy.
Codziennie najświeższe informacje z Warszawy na Twoją skrzynkę. Zapisz się do newslettera!
Jak działają oszuści - fałszywe SMS "od najbliższych"
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?