Nasza Loteria - pasek na kartach artykułów

Trendy Kulinarne 2019. Te rzeczy wkrótce zobaczysz w ulubionych restauracjach

Przemysław Ziemichód
Przemysław Ziemichód
To trend jeszcze słabo obecny w Warszawie, ale możemy spodziewać się, że wkrótce makarony z warzyw, cieciorki, soczewicy, czy Shirataki, makaron powstały z roślinny o pieszczotliwej nazwie Dziwidło Riviera. Wszystkie one to odpowiedź na popularną w ostatnich latach modę na żywność bezglutenową.
To trend jeszcze słabo obecny w Warszawie, ale możemy spodziewać się, że wkrótce makarony z warzyw, cieciorki, soczewicy, czy Shirataki, makaron powstały z roślinny o pieszczotliwej nazwie Dziwidło Riviera. Wszystkie one to odpowiedź na popularną w ostatnich latach modę na żywność bezglutenową. Pixabay.com
Po modzie na ramen, jedzenie w miskach, sushi w rożkach, oraz wszelkiego rodzaju zdrowe soki i koktajle, przyszedł czas na kolejne kulinarne nowości, które wezmą szturmem bary i restauracje w stolicy. Oto 7 trendów, które zobaczymy jeszcze w tym roku w Warszawie. Dalsza część tekstu poniżej.

Kulinarne trendy 2019. To będziemy jedli

W zeszłym sezonie popularność zyskała żywność funkcjonalna, czyli wszelkie produkty, które nie tylko żywiły, ale i odżywiały, czyli dostarczyły niezbędnych składników odżywczych. Oprócz nich chorowaliśmy zarażeni bakcylem superfood, czyli wyjątkowo obfitych w witaminy owoców i warzyw. Ciągiem dalszym tego trendu będą z pewnością zyskujące na popularności wszelkiego rodzaju kiszonki i fermentowane produkty mleczne, które mają wzbogacać naszą dietę o cenne witaminy.

Skoro już o zdrowych odkryciach mowa, do gastronomii wejdzie powoli moda na produkty konopne, zawierające również całe bogactwo ważnych dla zdrowia składników. Obok nich powinny pojawić się także zamienniki mięsa dla wegan i wegetarian. Wraz z modą na roślinną dietę, rośnie też nasza świadomość ekologiczna, więc oraz mniej miejsc będzie podawać nam rurki i jednorazowe serwetki czy inne przedmioty łatwo zamieniane w śmieci. A co jeszcze zobaczymy w tym roku w gastronomii? Kliknij przycisk poniżej, aby się przekonać.

To trend jeszcze słabo obecny w Warszawie, ale możemy spodziewać się, że wkrótce makarony z warzyw, cieciorki, soczewicy, czy Shirataki, makaron powstały z roślinny o pieszczotliwej nazwie Dziwidło Riviera. Wszystkie one to odpowiedź na popularną w ostatnich latach modę na żywność bezglutenową.

Trendy Kulinarne 2019. Te rzeczy wkrótce zobaczysz w ulubion...

emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

Czy ubezpieczanie upraw zyskuje na popularności?

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na X!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na X!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wróć na warszawa.naszemiasto.pl Nasze Miasto