W Zespole Szkół Centrum Kształcenia Rolniczego w Starym Brześciu podsumowano w czwartek Tydzień Chleba Żytniego. Zaproszeni na imprezę uczniowie ze szkół w Brześciu Kujawskim i Wieńcu nie tylko własnoręcznie upiekli chleby o różnych smakach. Tydzień Chleba Żytniego w Starym Brześciu odbył się już po raz czwarty w dniach 14-20 października 2013. Celem przedsięwzięcia była promocja zdrowego stylu odżywiania, poszanowanie chleba, wypiekanego na naturalnych składnikach oraz integracja szkolnych społeczności lokalnych.Podczas tegorocznych obchodów na uczniów czekało szereg atrakcji. Młodzież poszczególnych klas po wcześniejszym wywiadzie i zapoznaniu się z przepisami najstarszych gospodyń przystąpiło do pieczenia chleba. Żytni, kukurydziany, orkiszowy, na zakwasie, graham, z miodem, rodzynkami – takie i wiele innych jego rodzajów mogli skosztować podczas organizowanego przedsięwzięcia.
Strefa Biznesu: Plantatorzy ostrzegają - owoce w tym roku będą droższe
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?