Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów

W centrum Warszawy wyrósł przeszklony pawilon. Powstanie tu japońska restauracja

Redakcja
fot. Krystian Dobuszyński
Wiadomo, co powstanie w przeszklonym pawilonie, który powstał u zbiegu ul. Chmielnej i Pasażu Stefana "Wiecha" Wiecheckiego. Budynek należący do polskiego przedsiębiorcy Zbigniewa Grycana początkowo miał być flagową lodziarnią znanej sieci, jednak odstąpiono od tego pomysłu. Okazuje się, że w centrum Warszawy ma zostać otwarta nowa restauracja z kuchnią japońską. Szczegóły w artykule poniżej.

- Potwierdzam, że w pawilonie przy pasażu Wiecha, którego jestem właścicielem, powstanie japońska restauracja - mówi cytowany przez Gazetę Wyborczą biznesmen Zbigniew Grycan.

Szeroki wybór wysokiej jakości produktów od najlepszych dostawców: warzywa, owoce, nabiał, wędliny, sery, przetwory, kuchnia dla każdego, dania autorskie - tak od lat wygląda prawie każdy Targ Śniadaniowy, czyli cykliczna impreza dla smakoszy. 3 Października targ zawita na Żoliborz i jak deklarują organizatorzy, na jedzeniu się nie skończy- możecie spodziewać się również uwielbianych weekendów tematycznych, muzyki na żywo, warsztatów kulinarnych, warsztatów ogrodniczych, zajęć sportowych i wielu innych aktywności dla całej rodziny - czytamy w opisie wydarzenia. Kolejne targi czekają nas jeszcze 10 i 17 października w soboty i niedziele przy Al. Wojska Polskiego 4.

Festiwale i targi kulinarne w Warszawie. Najciekawsze wydarz...

Budowa nowego pawilonu w centrum Warszawy ruszyła już kilka lat temu. Od tego czasu warszawiacy zastanawiali się, co powstanie w nowo wybudowanym obiekcie. Według pierwotnych planów przeszklony piętrowiec miał służyć za flagową lodziarnię sieci Grycan.

Z czasem jednak przedsiębiorstwo odstąpiło od tego pomysłu, ze względu na postępujące spadki sprzedaży (m.in. przez niehandlowe niedziele i pandemię koronawirusa). W ostatnich dniach na elewacji pawilonu pojawiły się banery reklamowe, zapowiadające otwarcie japońskiej restauracji.

W Kiseki - bo tak będzie nazywać się nowy lokal w centrum Warszawy, szefować będzie Alon Than, mistrzowski sushimaster z Japonii, gdzie w przeszłości prowadził wiele restauracji. W Polsce dał poznać się z takich lokali jak Izumi Sushi oraz Kago, prowadzi także szkołę kulinarną Ashanti.

W centrum Warszawy wyrósł przeszklony pawilon. Powstanie tu ...

Otwarcie restauracji ma nastąpić na przełomie listopada i grudnia bieżącego roku. Szczegóły takie jak menu, ceny, rezerwacje czy godziny otwarcia nie są jeszcze znane. Jak dotąd restauracja nie wystartowała z promocją nowego miejsca.

od 16 latprzemoc
Wideo

CBŚP na Pomorzu zlikwidowało ogromną fabrykę „kryształu”

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na X!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na X!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wróć na warszawa.naszemiasto.pl Nasze Miasto