Walentynki 2020, Warszawa. Co robić w stolicy 14 lutego? To będzie wyjątkowy dzień, nie tylko dla zakochanych
Walentynki po warszawsku
Restauracja Gruby Josek to wyjątkowe miejsce na kulinarnej mapie Warszawy serwujące dania kuchni warszawskiej. Niewiele zostało w naszej stolicy lokali, które w swoim menu mają klawe flaczki, tatarka, galaretę czy golonki podane w wersji również dla pań. Dla smakoszy na Walentynki szef kuchni Rafał Dębczyński - zaproponował autorskie i nigdy wcześniej nie przygotowywane u nas dania: począwszy od zupy rakowej, która niegdyś była prawdziwym rarytasem, poprzez rillett z królika, a skończywszy na ptasim mleczku z truskawkami i malinami. Nieskończona kreatywność jest zaletą do sprawdzenia co tydzień podczas klawych obiadków, a wieczorami do zaspokajania potrzeb podniebienia wprost z karty, w której znajdują się dania dla mięsożerców tak i zarówno dla wegetarian i osób dbających o linię. Warto też pochwalić zespół barmański: butny w dobrym tonie, zręczny i kreujący koktajle autorskie, pięknie podane i morowo smakujące; klasyczne i zmrożone buteleczki wódeczki w lodzie czy wymieszane 5 smaków nalewek. Całość wraz z gwarnym „serwus” na powitanie i grajkami muzyki starowarszawskiej w wybrane wieczory zachęca do imprez zamkniętych, biesiad ze znajomymi, rodzinnych obiadów czy randek jak te zbliżające się 14 lutego.