Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów

Walentynki w Warszawie 2019. Tu spróbujecie specjalnego menu stworzonego dla zakochanych!

PtZ
W tej restauracji dostępne są dwa różne menu. Pierwsze, warte 250 zł proponuje przystawkę, zupę, danie główne i deser. Rozpoczyna go Kompozycja sałat ze smażonym kozim serem w panko z mango, granatem i pomarańczowym vinegrette lub vitello tonnato z cielęciny, następnie lokal serwuje krem z buraka. W ramach dania głównego spróbować możemy jesiotra pieczonego na warzywnym spaghetti z sosem szafranowo-rakowym, lub nogę kaczki confit z puree z batata i gruszką gotowaną w winie z sosem imbirowo-żurawinowym. Na deser zjemy torcik czekoladowy lub ananas miodowy w karmelu na ciepło z lodami jogurtowymi. W menu za 300 złotych znalazły się Przegrzebki z julienne warzywnym w emulsji maślanej, do wyboru także Carpaccio z wędzonej polędwicy z jelenia na musie truflowym, następnie spróbować  możemy zupy z langustynek z szafranem. W ramach dania głównego dostępny będzie Halibut z czarnym ryżem i salsą pistacjową w sosie limonkowo-szafranowym, lub pierś kaczki z sosem różanym z puree ze skorzonery i konfiturą z fig. W obu zestawach otrzymujemy te sam deser. Gdzie zjecie takie pyszności? Oczywiście, w Akademii.
W tej restauracji dostępne są dwa różne menu. Pierwsze, warte 250 zł proponuje przystawkę, zupę, danie główne i deser. Rozpoczyna go Kompozycja sałat ze smażonym kozim serem w panko z mango, granatem i pomarańczowym vinegrette lub vitello tonnato z cielęciny, następnie lokal serwuje krem z buraka. W ramach dania głównego spróbować możemy jesiotra pieczonego na warzywnym spaghetti z sosem szafranowo-rakowym, lub nogę kaczki confit z puree z batata i gruszką gotowaną w winie z sosem imbirowo-żurawinowym. Na deser zjemy torcik czekoladowy lub ananas miodowy w karmelu na ciepło z lodami jogurtowymi. W menu za 300 złotych znalazły się Przegrzebki z julienne warzywnym w emulsji maślanej, do wyboru także Carpaccio z wędzonej polędwicy z jelenia na musie truflowym, następnie spróbować możemy zupy z langustynek z szafranem. W ramach dania głównego dostępny będzie Halibut z czarnym ryżem i salsą pistacjową w sosie limonkowo-szafranowym, lub pierś kaczki z sosem różanym z puree ze skorzonery i konfiturą z fig. W obu zestawach otrzymujemy te sam deser. Gdzie zjecie takie pyszności? Oczywiście, w Akademii. Damian Kujawa
Walentynki w Warszawie 2019. Steki, wegańskie menu, a może kolacja z rybami i ostrygami? Walentynkowy wieczór można spędzić naprawdę ciekawie. Oto 7 miejsc, które przygotowały specjalne menu na 14 lutego. Wybierzcie się tam koniecznie ze swoją drugą połówką! Kliknij w zdjęcie, aby przejść do tekstu.
emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

Wielki Piątek u Ewangelików. Opowiada bp Marcin Hintz

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na X!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na X!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wróć na warszawa.naszemiasto.pl Nasze Miasto