Walentynki w Warszawie 2019. Tu spróbujecie specjalnego menu stworzonego dla zakochanych!
Dwa menu do wyboru
W tej restauracji dostępne są dwa różne menu. Pierwsze, warte 250 zł proponuje przystawkę, zupę, danie główne i deser. Rozpoczyna go Kompozycja sałat ze smażonym kozim serem w panko z mango, granatem i pomarańczowym vinegrette lub vitello tonnato z cielęciny, następnie lokal serwuje krem z buraka. W ramach dania głównego spróbować możemy jesiotra pieczonego na warzywnym spaghetti z sosem szafranowo-rakowym, lub nogę kaczki confit z puree z batata i gruszką gotowaną w winie z sosem imbirowo-żurawinowym. Na deser zjemy torcik czekoladowy lub ananas miodowy w karmelu na ciepło z lodami jogurtowymi. W menu za 300 złotych znalazły się Przegrzebki z julienne warzywnym w emulsji maślanej, do wyboru także Carpaccio z wędzonej polędwicy z jelenia na musie truflowym, następnie spróbować możemy zupy z langustynek z szafranem. W ramach dania głównego dostępny będzie Halibut z czarnym ryżem i salsą pistacjową w sosie limonkowo-szafranowym, lub pierś kaczki z sosem różanym z puree ze skorzonery i konfiturą z fig. W obu zestawach otrzymujemy te sam deser. Gdzie zjecie takie pyszności? Oczywiście, w Akademii.