18+

Treść tylko dla pełnoletnich

Kolejna strona może zawierać treści nieodpowiednie dla osób niepełnoletnich. Jeśli chcesz do niej dotrzeć, wybierz niżej odpowiedni przycisk!

Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów

Wariacje na temat burgerów. Wybierz się na Festiwal Burgerów

ag
Festiwal Burgerów w restauracjach SomePlace Else i w Westinie
Festiwal Burgerów w restauracjach SomePlace Else i w Westinie
Właśnie rozpoczął się Festiwal Burgerów w restauracjach SomePlace Else i w hotelu Westin. Do 30 kwietnia miłośnicy kuchni amerykańskiej będą mogli spróbować pozycji z menu wspólnie opracowanego przez szefów kuchni luksusowych hoteli. Kanapki przygotowane będę z najwyższej jakości wołowiny ze składnikami takimi jak kaczka czy orientalny sos śliwkowy. Brzmi smakowicie?

W menu restauracji SomePlace Else (hotel Sheraton, ulica Bolesława Prusa 2) znajdziemy burgery z klasyczną wołowiną, rukolą, serem grana padano i pieczoną papryką. Są też kanapki z confitem z policzków wołowych, a dla tych, którzy poszukują kulinarnych nowości: z kaczką i orientalnym sosem śliwkowym. Nieco inne wariacje na temat burgerów zaproponują szefowie restauracji w hotelu Westin. Głodomorom polecamy olbrzymi burger mandarin z wołowiną i kaczką lub z wołowiną i jagnięciną. Niezwykle smaczna jest też kanapka z polską wołowiną sezonowaną, boczkiem, oscypkiem i sosem tatarskim.

- W naszych burgerach wykorzystaliśmy wysokiej jakości soczystą wołowinę, m. in. Angus, która uznawana jest za jedną z lepszych na świecie. Dodatkowo burgery to kompozycja ciekawych składników i dodatków takich jak np. kaczka, kozi ser czy sosów. Na burgery należy patrzeć jako całość, nie traktować ich tylko i wyłącznie jako wołowinę, gdyż właśnie w takim kreatywnym i pełnym wydaniu są one wyjątkowym doznaniem kulinarnym - powiedział nam Artur Grajber, szef kuchni hotelu Sheraton w Warszawie.

- Opracowanie receptur do Festiwalu Burgerów to była długa i koncepcyjna praca, a następnie liczne degustacje. Jestem bardzo zadowolony z końcowego efektu, który udało nam się uzyskać - dodał Grajber. Co szczególnie poleca szef kuchni? Burger Mandarin z kaczką i orientalnym sosem śliwkowym! Jego zdaniem takie połączenie jest idealne.

Za burgera w SomePlace Else i Westinie trzeba zapłacić od 29 do 39 zł. Festiwal Burgerów trwa do 30 kwietnia.

od 7 lat
Wideo

Jak głosujemy w II turze wyborów samorządowych

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na X!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na X!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wróć na warszawa.naszemiasto.pl Nasze Miasto