Warsaw Restaurant Week 2015. W których restauracjach są jeszcze wolne miejsca? [PRZEGLĄD]

stul
Restauracja Polska na ul. 17 Stycznia 24 to nowe miejsce na kulinarnej mapie Warszawy, w którym każdy poczuje się rozpieszczony zarówno smakiem jak i formą potraw.

W menu na Warsaw Restaurant Week 2015 znajdziem takie dania, jak:
Aromatyczny śledź otulony ziołowym dymem, podany z jędrną cebulką w oleju lnianym, Soczysta pieczona golonka z sosem pieczeniowym w towarzystwie podlaskiej baby ziemniaczanej z dodatkiem tradycyjnych zasmażanych buraczków, Królewska beza Zygmunta III Wazy z żurawiną i aksamitnym kremem waniliowym podana na sosie szafranowym lub Tradycyjny żurek na zakwasie z białą kiełbasą, jajem na twardo i chrupiącym chipsem z boczku wędzonego, Pełna aromatu pieczona kaczka w duecie z lekkimi kluseczkami kładzionymi z zielonym sokiem z natki pietruszki, w otoczeniu karmelizowanych polskich jabłek oraz sosu korzennego i Kremowy sernik z białą czekoladą i orzeźwiającym sosem malinowo- miętowym.

Czytaj też: Warsaw Restaurant Week. Zobacz, jakie lokale biorą udział w kulinarnym święcie [PRZEGLĄD]
Restauracja Polska na ul. 17 Stycznia 24 to nowe miejsce na kulinarnej mapie Warszawy, w którym każdy poczuje się rozpieszczony zarówno smakiem jak i formą potraw. W menu na Warsaw Restaurant Week 2015 znajdziem takie dania, jak: Aromatyczny śledź otulony ziołowym dymem, podany z jędrną cebulką w oleju lnianym, Soczysta pieczona golonka z sosem pieczeniowym w towarzystwie podlaskiej baby ziemniaczanej z dodatkiem tradycyjnych zasmażanych buraczków, Królewska beza Zygmunta III Wazy z żurawiną i aksamitnym kremem waniliowym podana na sosie szafranowym lub Tradycyjny żurek na zakwasie z białą kiełbasą, jajem na twardo i chrupiącym chipsem z boczku wędzonego, Pełna aromatu pieczona kaczka w duecie z lekkimi kluseczkami kładzionymi z zielonym sokiem z natki pietruszki, w otoczeniu karmelizowanych polskich jabłek oraz sosu korzennego i Kremowy sernik z białą czekoladą i orzeźwiającym sosem malinowo- miętowym. Czytaj też: Warsaw Restaurant Week. Zobacz, jakie lokale biorą udział w kulinarnym święcie [PRZEGLĄD] mat. pras.
Dodaj komentarz:
Udostępnij:
Warsaw Restaurant Week 2015 to wyjątkowy tydzień od 23 do 31 października, podczas którego będzie można skosztować dań z najlepszych warszawskich restauracji. Cena zestawu to jedyne 39 zł, a w jego skład wchodzi przystawka, danie główne i deser. Gdzie jeszcze są wolne miejsca, żeby móc się zapisać i pójść we dwoje? Sprawdziliśmy. (Przedstawiamy stan wolnych miejsc dla par z dnia 21.10)

Mięsożerni mężczyźni bardziej szkodliwi

Wideo

Komentarze

Komentowanie artykułów jest możliwe wyłącznie dla zalogowanych Użytkowników. Cenimy wolność słowa i nieskrępowane dyskusje, ale serdecznie prosimy o przestrzeganie kultury osobistej, dobrych obyczajów i reguł prawa. Wszelkie wpisy, które nie są zgodne ze standardami, proszę zgłaszać do moderacji. Zaloguj się lub załóż konto

Nie hejtuj, pisz kulturalne i zgodne z prawem komentarze! Jeśli widzisz niestosowny wpis - kliknij „zgłoś nadużycie”.

Podaj powód zgłoszenia

Nikt jeszcze nie skomentował tego artykułu.
Dodaj ogłoszenie