Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów

Warszawa. Gdzie zjeść najlepsze tacosy? Czyli w krainie kuchni meksykańskiej

Redakcja
Lokal znajduje się na ulicy Jasnej 22 w Śródmieściu. Restauracja działa od 2011 roku.

"Wszystkie nasze dania przygotowywane są od podstaw, w tradycyjny sposób, przy użyciu oryginalnych składników. Tortille, wyrabiane specjalnie dla Dos Tacos, przygotowywane są domowym sposobem, z pełnego ziarna polskiej kukurydzy. Są również w 100% pozbawione glutenu" – zapewniają właściciele lokalu.
Lokal znajduje się na ulicy Jasnej 22 w Śródmieściu. Restauracja działa od 2011 roku. "Wszystkie nasze dania przygotowywane są od podstaw, w tradycyjny sposób, przy użyciu oryginalnych składników. Tortille, wyrabiane specjalnie dla Dos Tacos, przygotowywane są domowym sposobem, z pełnego ziarna polskiej kukurydzy. Są również w 100% pozbawione glutenu" – zapewniają właściciele lokalu. Szymon Starnawski
Kiedy mówimy Meksyk to jednym z pierwszych skojarzeń jest jedzenia. Kuchnia meksykańska to istny kulinarny raj na ziemi. To, że jedzenia pochodzące z kraju Mariachi oraz prawdziwych macho znajduje się niewątpliwie na światowym podium, może świadczyć fakt, że w 2010 roku kuchnia ta została wpisana na listę niematerialnego dziedzictwa UNESCO.

W rzeczywistości tradycyjna kuchnia meksykańska, którą możemy spróbować podczas podróży za ocean do rodzimych macho, znacznie różni się od tej, którą mamy okazję często skosztować w wielu polskich miastach. To nie tylko ostra salsa i czerwona fasola.

Jedną z najpopularniejszych potraw Meksyku są bez wątpienia tacosy. Danie to składa się z tortilli wykonanej zazwyczaj z mąki kukurydzianej oraz dodatków. Tradycyjne tacos skomponowane są z mięsa wołowego, cebuli, fasoli, czosnku, przypraw, i pomidorów. Danie podawane jest z sosami, np. z guacamole.

Sprawdziliśmy, gdzie w Warszawie możemy spróbować naprawdę wartych uwagi tacosów. Oto nasze propozycje.

Lokal znajduje się na ulicy Jasnej 22 w Śródmieściu. Restauracja działa od 2011 roku.

"Wszystkie nasze dania przygotowywane są od podstaw, w tradycyjny sposób, przy użyciu oryginalnych składników. Tortille, wyrabiane specjalnie dla Dos Tacos, przygotowywane są domowym sposobem, z pełnego ziarna polskiej kukurydzy. Są również w 100% pozbawione glutenu" – zapewniają właściciele lokalu.

Warszawa. Gdzie zjeść najlepsze tacosy? Czyli w krainie kuch...

emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

Pasztet z białej fasoli

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na X!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na X!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wróć na warszawa.naszemiasto.pl Nasze Miasto