Warszawa. Gdzie zjeść najlepsze tacosy? Czyli w krainie kuchni meksykańskiej

Redakcja
Lokal znajduje się na ulicy Jasnej 22 w Śródmieściu. Restauracja działa od 2011 roku.

"Wszystkie nasze dania przygotowywane są od podstaw, w tradycyjny sposób, przy użyciu oryginalnych składników. Tortille, wyrabiane specjalnie dla Dos Tacos, przygotowywane są domowym sposobem, z pełnego ziarna polskiej kukurydzy. Są również w 100% pozbawione glutenu" – zapewniają właściciele lokalu.
Lokal znajduje się na ulicy Jasnej 22 w Śródmieściu. Restauracja działa od 2011 roku. "Wszystkie nasze dania przygotowywane są od podstaw, w tradycyjny sposób, przy użyciu oryginalnych składników. Tortille, wyrabiane specjalnie dla Dos Tacos, przygotowywane są domowym sposobem, z pełnego ziarna polskiej kukurydzy. Są również w 100% pozbawione glutenu" – zapewniają właściciele lokalu. Szymon Starnawski
Kiedy mówimy Meksyk to jednym z pierwszych skojarzeń jest jedzenia. Kuchnia meksykańska to istny kulinarny raj na ziemi. To, że jedzenia pochodzące z kraju Mariachi oraz prawdziwych macho znajduje się niewątpliwie na światowym podium, może świadczyć fakt, że w 2010 roku kuchnia ta została wpisana na listę niematerialnego dziedzictwa UNESCO.

W rzeczywistości tradycyjna kuchnia meksykańska, którą możemy spróbować podczas podróży za ocean do rodzimych macho, znacznie różni się od tej, którą mamy okazję często skosztować w wielu polskich miastach. To nie tylko ostra salsa i czerwona fasola.

Jedną z najpopularniejszych potraw Meksyku są bez wątpienia tacosy. Danie to składa się z tortilli wykonanej zazwyczaj z mąki kukurydzianej oraz dodatków. Tradycyjne tacos skomponowane są z mięsa wołowego, cebuli, fasoli, czosnku, przypraw, i pomidorów. Danie podawane jest z sosami, np. z guacamole.

Sprawdziliśmy, gdzie w Warszawie możemy spróbować naprawdę wartych uwagi tacosów. Oto nasze propozycje.

Lokal znajduje się na ulicy Jasnej 22 w Śródmieściu. Restauracja działa od 2011 roku.

"Wszystkie nasze dania przygotowywane są od podstaw, w tradycyjny sposób, przy użyciu oryginalnych składników. Tortille, wyrabiane specjalnie dla Dos Tacos, przygotowywane są domowym sposobem, z pełnego ziarna polskiej kukurydzy. Są również w 100% pozbawione glutenu" – zapewniają właściciele lokalu.

Warszawa. Gdzie zjeść najlepsze tacosy? Czyli w krainie kuch...

Tajemnica Marchewki

Wideo

Komentarze

Komentowanie artykułów jest możliwe wyłącznie dla zalogowanych Użytkowników. Cenimy wolność słowa i nieskrępowane dyskusje, ale serdecznie prosimy o przestrzeganie kultury osobistej, dobrych obyczajów i reguł prawa. Wszelkie wpisy, które nie są zgodne ze standardami, proszę zgłaszać do moderacji. Zaloguj się lub załóż konto

Nie hejtuj, pisz kulturalne i zgodne z prawem komentarze! Jeśli widzisz niestosowny wpis - kliknij „zgłoś nadużycie”.

Podaj powód zgłoszenia

Nikt jeszcze nie skomentował tego artykułu.
Dodaj ogłoszenie