Uczestnicy warsztatów kulinarnych dowiedzą się jak wiele możliwości drzemie w prostych składnikach, jakimi dysponują nasze babcie. Własnoręcznie przygotują pieczywo, przetwory i sałatki, urozmaicone letnimi przepisami przedwojennej litewskiej restauratorki, Fani Lewando.
W menu między innymi: letnie konfitury Fani Lewado, chałka, matzobrei i matzogranola, sałatka z marchewki i suszonych owoców, grillowane gruszki z rukolą i orzechami, zupa fasolowa z selerem. Warsztaty poprowadzi Sabina Francuz - absolwentka Akademii Sztuk Pięknych w Krakowie, właścicielka „Głodnych Kawałków”, przedsięwzięcia kulinarnego łączącego food design i domowe tradycje kulinarne.
Warsztaty potrwają 3-4 godziny i odbywają się 30 sierpnia 2018 roku o godz. 18:00 w MENORA InfoPunkt, wejście przez Charlotte Menora, Plac Grzybowski 2.
Jak postępować, aby chronić się przed bólami pleców
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?