Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów
3 z 8
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Pora na obiad! Polecamy trzy restauracje, do których warto...
fot. FOT. SZYMON STARNAWSKI / POLSKA PRESS

Warszawa w jeden dzień. Co warto zobaczyć w stolicy? Jak pokazać miasto znajomym w 24 godziny?

GDZIE ZJEŚĆ OBIAD?

Pora na obiad! Polecamy trzy restauracje, do których warto zajrzeć i gdzie można bardzo dobrze zjeść.

Lokal Vegan Bistro

ul. Krucza 23/31 Jest to pierwsze w stolicy wegańskie bistro z tradycyjnymi polskimi potrawami, gdzie można zjeść m.in. schabowego, tatar, żeberka, śledzia i hot dogi. Oczywiście wszystko w wersji wegańskiej, zrobione w 100% z roślin.

AïOLI Cantine Bar Café Deli

ul. Świętokrzyska 18, ul. Chmielna 26 Miejsce dedykowane południowej kuchni i miejskiemu stylowi życia, gdzie symbolem jest jeden z najprostszych i najstarszych sosów w Europie - aïoli. W menu m.in. śniadania, kanapki, sałatki, ryby, owoce morza, tapas, makarony, pizza i burgery oraz kawy, herbaty i koktajle alkoholowe.

Pausa Włoska

ul. Ząbkowska 5 Lokal z kuchnią włoską ulokowany jest na legendarnej ulicy Ząbkowskiej. Sercem La Strady jest opalany drewnem piec do pizzy. Można tutaj zjeść makarony, np. spaghetti z domowym pesto, napić się wina i skosztować włoskich deserów.

Zobacz również

Zakopane na kredycie. Nowy burmistrz zacznie rządy od... kredytu na blisko 18 mln zł

Zakopane na kredycie. Nowy burmistrz zacznie rządy od... kredytu na blisko 18 mln zł

Mariusz Kamiński otworzy listę PiS w województwie lubelskim

Mariusz Kamiński otworzy listę PiS w województwie lubelskim

Polecamy

Bohaterska akcja policji. Przetransportowali 4-latkę na przeszczep nerki

Bohaterska akcja policji. Przetransportowali 4-latkę na przeszczep nerki

Warszawa wyróżniona w prestiżowym rankingu. "To jedna z najtańszych stolic"

Warszawa wyróżniona w prestiżowym rankingu. "To jedna z najtańszych stolic"

Jestem ekspertem żywienia i jem cukier, ale nie tyję. Jak to robię? Co jem?

Jestem ekspertem żywienia i jem cukier, ale nie tyję. Jak to robię? Co jem?