Studenci Politechniki Warszawskiej postawili sobie ambitne zadanie. Chcą stworzyć odpowiednik tradycyjnego jogurtu, który będzie dobry dla wegan, ale tańszy od propozycji, które możemy teraz znaleźć na sklepowych półkach. Nie jest tajemnicą, że coraz więcej osób rezygnuje ze spożywania nabiału. Studenci biotechnologii z koła naukowego tworzą więc napój na bazie prosa. W produkcie znajdzie się m.in. fosfor, krzem i żelazo czy witaminy B1 i B2.
Krzysztof Bosak i Anna Bryłka przyjechali do Leszna
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?
Dzieje się w Polsce i na świecie – czytaj na i.pl
- Oddano hołd ofiarom Zbrodni Katyńskiej. Złożono wieniec na grobie Kazimierza Sabbata
- Szef MSZ: Albo Rosja zostanie pokonana, albo będzie stała u naszych granic
- Lecisz do Londynu? Uważaj. Na słynnym lotnisku rozpoczynają się strajki
- Niedziela była wspaniała. A jaki będzie poniedziałek? Sprawdź prognozę pogody