Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów

Warszawska Feta. Pierwsza edycja Festiwalu Piwa, Wina i Sera już w najbliższy weekend

Michał Mieszko Skorupka
Michał Mieszko Skorupka
Warszawska Feta. Festiwal Piwa, Wina i Sera
Warszawska Feta. Festiwal Piwa, Wina i Sera Flickr
W najbliższy weekend w Warszawie wystartuje pierwsza edycja Festiwalu Piwa, Wina i Sera. Miłośnicy wymienionych wyrobów będą mogli nie tylko rozkoszować się ich smakiem, ale także poznać wiele fascynujących ciekawostek na ich temat. Wydarzenie odbędzie się na terenie Centrum Praskiego Koneser.

W nadchodzący weekend w Warszawie jak zwykle nie zabraknie okazji do wzięcia udziału w licznych ciekawych wydarzeniach. Jednym z nich bez wątpienia będzie Warszawska Feta, czyli pierwsza edycja Festiwalu Piwa, Wina i Sera. Jak zapewniają organizatorzy, będzie to połączenie trzech niezwykłych kultur smaku i aromatu.

W jednym miejscu piwowarstwo, winiarstwo oraz serowarstwo, zaprezentuje swoje osiągnięcia, podzieli się historią i osiągnięciami - czytamy na stronie Festiwalu.

Podczas wydarzenia, organizatorzy przybliżą tradycję i historię browarnictwa, a także otworzą strefę dla piwowarów domowych. Zaproszą także do wycieczki szlakiem winobrania w regionie oraz rozsmakują odwiedzających w serach rzemieślniczych.

Warszawska Feta. Festiwal Piwa, Wina i Sera. Gdzie i kiedy?

Pierwsza edycja tego ciekawie zapowiadającego się wydarzenia odbędzie na terenie Centrum Praskiego Koneser, w najbliższą sobotę i niedzielę (12 i 13 czerwca). Start został zaplanowany na godzinę 12:00. Święto Piwa, Wina i Sera pierwszego dnia zakończy się o godzinie 22:00, natomiast drugiego - o godzinie 20:00.

Wstęp na Festiwal jest bezpłatny.

To będzie premierowa edycja Warszawskiej Fety. Festiwalu piwa, wina i sera. Będą warsztaty, panele dyskusyjne, degustacje, spotkania z ekspertami branżowymi, foodpairingi i przede wszystkim dwa dni obcowania i smakowania piwa, wina i sera - informują organizatorzy.

Jak czytamy na stronie Festiwalu, część poświęconą serowarstwu, poprowadzi Gieno Mientkiewicz, kucharz z wykształcenia, smakosz z wyboru, serowy ekspert. Szlakiem wina, goście przejdą natomiast z Mariuszem Kapczyńskim, dziennikarzem i krytykiem winiarskim, jurorem krajowych oraz międzynarodowych konkursów alkoholi, twórcą portalu Vinisfera.pl. Piwną scenę poprowadzi z kolei Tomasz Kopyra, ekspert branży piwowarskiej, członek założyciel Polskiego Stowarzyszenia Piwowarów Domowych, sędzia certyfikowany PSPD i BJCP, krytyk piwny, bloger i publicysta (Piwowar, Agro Industry), vloger.

emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

Krokusy w Tatrach. W tym roku bardzo szybko

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na X!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na X!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wróć na warszawa.naszemiasto.pl Nasze Miasto