Warszawskie Święto Piwa rusza 18 maja. W akcji bierze udział 17 najlepszych barów
Warsztaty degustacyjne – Drugie Dno – Multitap Bar i Chemilołak Bis
Świetnym sposobem na lepsze poznanie wielu odcieni piwnego świata są warsztaty degustacyjne. Podczas spotkania w Drugim Dnie – Multitap Bar (ul. Nowogrodzka 4) i w Chemilołaku Bis (Walecznych 68 A) dowiemy się o historii piwnych stylów, w jaki sposób analizować zapach i smak różnych rodzajów piwa oraz poznamy kryteria jakimi kierują się profesjonalni piwni sędziowie. Warsztat poprowadzi Przemek Iwanek z inicjatywy Piwo i Cydr, doświadczony sędzia, który szkoli nowych sędziów piwnych Polskiego Stowarzyszenia Piwowarów Domowych. Wydarzenia odbędą się 20 maja 2018 r. (Drugie Dno, start od godziny 17) oraz 21 maja (Chemielołak Bis, godzina 19). Wstęp na oba warsztaty kosztuje 30 złotych. Wszelkie informacje znajdziecie na facebookowych profilach Drugiego Dna oraz Chemielołaka Bis. Kliknij dalej, by zobaczyć kolejne zdjęcie.