Trzecia edycja plenerowej imprezy gastronomicznej, Wege Festiwal, upłynęła w przyjemnej jesiennej atmosferze. Z głośników rozlegała się delikatna muzyka, co dodawało klimatowi uroku. Gastronomiczne pojazdy na terenie pokrytym kolorowymi liśćmi, serwowały jedzenie wegetariańskie i wegańskie.
Były bezmięsne burgery, paella, pierogi, kasza, wegetariańskie hotdogi w wersji japońskiej, falafele. Do tego stoiska z miodami, oscypkami, oliwą i innymi specjałami. Nie zabrakło również wszelakich deserów, ciast wegańskich, czy lodów. Dużym zainteresowaniem cieszył się foodtruck kuchni tybetańskiej, serwujący pierogi na parze.
Zobacz też:Papcio Chmiel spotkał się z fanami w Warszawie [zdjęcia]
W ramach Wege Festiwalu swoją strefę miał Smaczny Targ, czyli stoiska z ekologicznymi produktami do zakupienia do domu. Znalazło się również miejsce na strefę galerii prac graficznych i warsztaty dla najmłodszych. Organizatorzy sukcesywnie wprowadzają do oferty Foodtrucków więcej wege propozycji takich jak śmietana ryżowa, mleko roślinne do kawy czy więcej wege opcji w menu codziennym.
Była to ostatnia edycja imprezy przed sezonem zimowym. Pozostaje nam czekać na wiosnę...
Kliknij w zdjęcie, żeby zobaczyć fotogalerię:
Bohaterka Senatorium Miłości tańczy 3
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?