Rzadkie i bardzo rzadkie whisky z całego świata, niedostępne marki mocnych alkoholi i liczne degustacje oraz prelekcje na temat słodowych trunków czekają na wszystkich odwiedzających tegoroczną edycję Whisky Live, która odbędzie się 12 i 13 października w Centrum Praskim Koneser. Na festiwalu pojawią się destylarnie dobrze znane, jak i te debiutujące i niedostępne jeszcze w szerokiej sprzedaży. Oprócz szkockiej, amerykańskiej, japońskiej czy indyjskiej, spróbujemy także rumów, wódek i koniaków z całego świata. W sumie, podczas dwóch dni festiwalu dostępnych będzie kilkaset gatunków alkoholi z kilkunastu krajów.
Po raz kolejny też na festiwalu pojawi się festiwalowa whisky. W tym roku będzie to trunek o mocy 64,5 proc alkoholu zabutelkowany jedynie w ilości 84 egzemplarzy. Trunek dostępny będzie do zakupu podczas wydarzenia.
Na tym jednak nie koniec, bo oprócz czystej whisky, podczas imprezy spróbujemy także licznych koktajli, a na odwiedzających czekają atrakcje w postaci gotowania na żywo. - Dla miłośników lżejszych smaków zaplanowaliśmy stoiska z koktajlami na bazie whisky. Przewidziane zostały także pokazy live cookingu, które poprowadzi Bartłomiej Czerwiński, uznany i wieloletni szef kuchni kultowej już Restauracji Merliniego – mówi Jarosław Buss, pomysłodawca i organizator Whisky Live Warsaw.
Po raz pierwszy w tym roku największa warszawska impreza dla miłośników whisky odbędzie się w Centrum Praskim Koneser. Wstęp na imprezę kosztuje jednak niemało. Za dwudniowy karnet zapłacimy od 170 zł.
Wybory samorządowe 2024 - II tura
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?