Rzadkie i bardzo rzadkie whisky z całego świata, niedostępne marki mocnych alkoholi i liczne degustacje oraz prelekcje na temat słodowych trunków czekają na wszystkich odwiedzających tegoroczną edycję Whisky Live, która odbędzie się 12 i 13 października w Centrum Praskim Koneser. Na festiwalu pojawią się destylarnie dobrze znane, jak i te debiutujące i niedostępne jeszcze w szerokiej sprzedaży. Oprócz szkockiej, amerykańskiej, japońskiej czy indyjskiej, spróbujemy także rumów, wódek i koniaków z całego świata. W sumie, podczas dwóch dni festiwalu dostępnych będzie kilkaset gatunków alkoholi z kilkunastu krajów.
Po raz kolejny też na festiwalu pojawi się festiwalowa whisky. W tym roku będzie to trunek o mocy 64,5 proc alkoholu zabutelkowany jedynie w ilości 84 egzemplarzy. Trunek dostępny będzie do zakupu podczas wydarzenia.
Na tym jednak nie koniec, bo oprócz czystej whisky, podczas imprezy spróbujemy także licznych koktajli, a na odwiedzających czekają atrakcje w postaci gotowania na żywo. - Dla miłośników lżejszych smaków zaplanowaliśmy stoiska z koktajlami na bazie whisky. Przewidziane zostały także pokazy live cookingu, które poprowadzi Bartłomiej Czerwiński, uznany i wieloletni szef kuchni kultowej już Restauracji Merliniego – mówi Jarosław Buss, pomysłodawca i organizator Whisky Live Warsaw.
Po raz pierwszy w tym roku największa warszawska impreza dla miłośników whisky odbędzie się w Centrum Praskim Koneser. Wstęp na imprezę kosztuje jednak niemało. Za dwudniowy karnet zapłacimy od 170 zł.
echodnia Drugi dzień na planie Ojca Mateusza
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?