Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów
4 z 12
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Składniki:
30 dag łuskanej pszenicy
10-20 dag maku
miód,...
fot. Fot. A. Warżawa/ archiwum DB

Wigilia - 12 potraw. Jak je przygotować? [PRZEPISY]

Kutia

Składniki: 30 dag łuskanej pszenicy 10-20 dag maku miód, rodzynki, orzechy laskowe, skórka pomarańczowa bakalie: daktyle, figi,migdały Przyrządzanie: Pszenicę zalewamy wodą i gotujemy do momentu, aż nie będzie miękka. Po ugotowaniu odcedzamy na sicie i odstawiamy do wystygnięcia. Mak zalewamy wrzątkiem, chwilę gotujemy, odcedzamy i mielimy w maszynce do mięsa z gęstym sitkiem. Dodajemy miód, sparzone wrzątkiem rodzynki, orzechy laskowe, sparzone, obrane, drobno siekane migdały, pokrojone daktyle i figi oraz ugotowaną pszenicę. Gotową kutię wstawiamy w salaterkach do lodówki.

Zobacz również

Podlaska KAS przejęła 24 nielegalne automaty do gier hazardowych

Podlaska KAS przejęła 24 nielegalne automaty do gier hazardowych

Policja. Pijana, młoda kobieta która spowodowała kolizję udawała, że… śpi

Policja. Pijana, młoda kobieta która spowodowała kolizję udawała, że… śpi

Polecamy

Pieczona biała kiełbasa zawijana w boczku. Pomysł na Wielkanoc i nie tylko

Pieczona biała kiełbasa zawijana w boczku. Pomysł na Wielkanoc i nie tylko

Zmęczone oczy? Te ćwiczenia przyniosą ulgę i poprawią wzrok

Zmęczone oczy? Te ćwiczenia przyniosą ulgę i poprawią wzrok

Napad i porwanie pod Warszawą. Nieznani sprawcy sterroryzowali kierowcę tira

Napad i porwanie pod Warszawą. Nieznani sprawcy sterroryzowali kierowcę tira