Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów

Wino z mniszka lekarskiego

[email protected]
0,5 kg płatków zalać syropem: 4 litry wody + 2 kg cukru, dodać drożdże winne. To wszystko przełożyć do naczynia szklanego (słój, gąsior), można dodać soku z kilku cytryn, przyprawy korzenne, melisę.

0,5 kg płatków zalać syropem: 4 litry wody + 2 kg cukru, dodać drożdże winne. To wszystko przełożyć do naczynia szklanego (słój, gąsior), można dodać soku z kilku cytryn, przyprawy korzenne, melisę. Postawić w ciepłym, ciemnym miejscu na 2-3 tygodnie (aż kwiaty opadną na dno). Zlać do butelek. Przechowywać w chłodnym, ciemnym miejscu. Stosować dwa razy dziennie po małym kieliszku. Dobrze wpływa na trawienie, wątrobę i nerki.

Ważne!
1. Przed przyrządzaniem specyfików na bazie płatków mniszka, trzeba rozsypać świeżo zebrane kwiaty na białym papierze i tak zostawić na kilka godzin – aby wyszły z ziół drobne, czarne robaczki.

emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

Pasztet z białej fasoli

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na X!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na X!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wróć na warszawa.naszemiasto.pl Nasze Miasto