Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów
3 z 7
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Szpinak to dodatek do jajek, który świetnie komponuje się z...
fot. Eva Bronzini / Pexels

Z czym najlepiej jeść jajka? 5 najzdrowszych dodatków. Wzbogać o nie jajka faszerowane, tortille i szakszukę, a efekty Cię zaskoczą!

Jajka i szpinak

Szpinak to dodatek do jajek, który świetnie komponuje się z nimi smakowo. Jednocześnie uzupełnia danie o żelazo i magnez oraz o porcję niskokalorycznego błonnika, którego nie znajdziemy w jajkach. Można wkroić go do omletu, dodać do jajecznicy albo użyć zamiast sałaty do tortilli.

Zobacz również

Festiwal Kulinarny z Ewą Wachowicz. Korona Północnego Krakowa nagradza za smaki

Festiwal Kulinarny z Ewą Wachowicz. Korona Północnego Krakowa nagradza za smaki

Turki z Woli Rzeczyckiej świętują 100-lecie

Turki z Woli Rzeczyckiej świętują 100-lecie

Polecamy

Bohaterska akcja policji. Przetransportowali 4-latkę na przeszczep nerki

Bohaterska akcja policji. Przetransportowali 4-latkę na przeszczep nerki

Jestem ekspertem żywienia i jem cukier, ale nie tyję. Jak to robię? Co jem?

Jestem ekspertem żywienia i jem cukier, ale nie tyję. Jak to robię? Co jem?

Szukasz pomysłu na podanie jajek? Zrób je po florencku, a będziesz do nich wracać

Szukasz pomysłu na podanie jajek? Zrób je po florencku, a będziesz do nich wracać