Poznaj również: Przepisy na kulinarny sukces Przepis na sałatkę winogronową z serem pleśniowym, poleca Robert Muzyczka, Szef Kuchni – Dwór Korona KarkonoszyPotrzebne składniki: - 200 g winogron zielonych - 200 g winogron czerwonych - 50 g orzechów nerkowca - 50 g orzechów włoskich - 150 g sera pleśniowego - Sok z jednej cytryny- Łyżka miodu- 1 mała papryczka chilli - 6-7 sztuk śliwek kalifornijskich - Szczypta kurkumy Przygotowanie sosu:Do soku z cytryny dodać miód, pokrojoną drobno papryczkę i pokrojone w średnią kostkę śliwki. Dodać kurkumę, wymieszać i odstawić na godzinę.Wykonanie sałatki:Winogrona przekroić na pół, dodać uprażone na suchej patelni orzechy nerkowca, orzechy włoskie i pokrojony w kostkę ser pleśniowy. Sałatkę polać sosem i delikatnie wymieszać.Smacznego!
Lody kawowe z kajmakiem
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?