Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów

Zdrowo i pysznie – sałatka winogronowa z serem pleśniowym

Redakcja MM
Redakcja MM
„KaMos” z Kamiennej Góry
Wiosna inspiruje do eksperymentów kulinarnych. Po zimnie warto zmodyfikować swoje menu i wprowadzić do niego więcej sałatek. Aby sałatka była pyszna i zdrowa, urozmaićmy ją serem pleśniowym. Zyskamy danie bogate w wartości odżywcze, które doda energii i będzie rozkoszą dla podniebienia.

Poznaj również: Przepisy na kulinarny sukces Przepis na sałatkę winogronową z  serem pleśniowym, poleca Robert Muzyczka, Szef Kuchni – Dwór Korona KarkonoszyPotrzebne składniki: - 200 g winogron zielonych - 200 g winogron czerwonych - 50 g orzechów nerkowca - 50 g orzechów włoskich - 150 g  sera pleśniowego - Sok z jednej cytryny- Łyżka miodu- 1 mała papryczka chilli - 6-7 sztuk śliwek kalifornijskich - Szczypta kurkumy Przygotowanie sosu:Do soku z cytryny dodać miód, pokrojoną drobno papryczkę i pokrojone w średnią kostkę śliwki. Dodać kurkumę, wymieszać i odstawić na godzinę.Wykonanie sałatki:Winogrona przekroić na pół, dodać uprażone na suchej patelni orzechy nerkowca, orzechy włoskie i pokrojony w kostkę ser pleśniowy. Sałatkę polać sosem i delikatnie wymieszać.Smacznego! 

emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

Lody kawowe z kajmakiem

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na X!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na X!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wróć na warszawa.naszemiasto.pl Nasze Miasto