2/12
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Pośpiech nie sprzyja zdrowemu grillowaniu – zanim wrzucisz...
fot. Vaishnav Chogale/unsplash.com

Grilluj nad żarem, unikaj płomieni

Pośpiech nie sprzyja zdrowemu grillowaniu – zanim wrzucisz jedzenie na ruszt, dokładnie wypal węgle, by przestały się dymić, tylko się żarzyły. W tym czasie wyjmij przyprawione produkty z lodówki, gdzie powinny być przechowywane, by nie uległy zepsuciu, i odczekaj, by się ogrzały. Zwykle wystarczy 30-60 minut. To ważne, by zawsze grillować mięso o temperaturze otoczenia. Jeśli położysz na ruszcie wciąż zimne, zmiana temperatury może sprawić, że po upieczeniu będzie twarde.

Zobacz również

Wypadek na Ochocie. Na centralnym skrzyżowaniu zderzyły się dwa samochody osobowe

Wypadek na Ochocie. Na centralnym skrzyżowaniu zderzyły się dwa samochody osobowe

5 lat temu grali z Legią w Lidze Mistrzów. Gdzie teraz są?

5 lat temu grali z Legią w Lidze Mistrzów. Gdzie teraz są?

Polecamy

Zakup mieszkania? UOKiK: nie spiesz się, ceny w końcu spadną

Zakup mieszkania? UOKiK: nie spiesz się, ceny w końcu spadną

Zmiany w parku pod Kopcem Powstania Warszawskiego. Wiemy kiedy i za ile

Zmiany w parku pod Kopcem Powstania Warszawskiego. Wiemy kiedy i za ile

Wegetarianie zdrowsi metabolicznie od jedzących mięso

Wegetarianie zdrowsi metabolicznie od jedzących mięso

Dodaj ogłoszenie