Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów

Zupa ze świeżych szparagów (przepis)

Redakcja MM
Redakcja MM
fot. Międzybrodzkie Makarony
Sezon na szparagi trwa krótko, dlatego aby wykorzystać go w pełni proponujemy zdrową i smaczną zupę ze świeżych szparagów z makaronem krajanką. Przepis ten to pomysł na rodzinne obiady oraz romantyczne kolacje.

Zawarte w szparagach witaminy i wartości odżywcze mogą nas uchronić nie tylko przed nowotworem,  chorobami serca ale także pobudzić trawienie. Uważane za afrodyzjak budzą pożądanie nie tylko w kuchni.Składniki:  -makaron – 250g - wiązka białych szparagów - woda  - 0,75l - sos sojowy -  1 łyżeczka - śmietanka słodka 18%  -100ml - śmietana kwaśna 18% - 100ml  -masło  - 1 łyżka -mąka  - 1 łyżeczka - sól, cukier, biały pieprz do smaku       Wykonanie: ·         Makaron  ugotować według przepisu na opakowaniu. ·         Szparagi obrać, przekroić na pół i ugotować do miękkości w osolonej wodzie z dodatkiem cukru. Części z główką wyciągnąć, a dolne części zmiksować z wodą w której się gotowały. ·         Przetrzeć przez sito, aby pozbyć się łyk,  dodać sos sojowy, biały pieprz do smaku i masło. ·         Obie śmietany połączyć z mąka, zahartować niewielką ilością zupy i wszystko połączyć. ·         Na koniec dodać szparagi z główką i makaron.   Smacznego!     Przepis przygotował: Szef Kuchni Dworu Korona Karkonoszy Robert Muzyczka      

emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

9 ulubionych miejsc kleszczy w ciele

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na X!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na X!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wróć na warszawa.naszemiasto.pl Nasze Miasto