Zawarte w szparagach witaminy i wartości odżywcze mogą nas uchronić nie tylko przed nowotworem, chorobami serca ale także pobudzić trawienie. Uważane za afrodyzjak budzą pożądanie nie tylko w kuchni.Składniki: -makaron – 250g - wiązka białych szparagów - woda - 0,75l - sos sojowy - 1 łyżeczka - śmietanka słodka 18% -100ml - śmietana kwaśna 18% - 100ml -masło - 1 łyżka -mąka - 1 łyżeczka - sól, cukier, biały pieprz do smaku Wykonanie: · Makaron ugotować według przepisu na opakowaniu. · Szparagi obrać, przekroić na pół i ugotować do miękkości w osolonej wodzie z dodatkiem cukru. Części z główką wyciągnąć, a dolne części zmiksować z wodą w której się gotowały. · Przetrzeć przez sito, aby pozbyć się łyk, dodać sos sojowy, biały pieprz do smaku i masło. · Obie śmietany połączyć z mąka, zahartować niewielką ilością zupy i wszystko połączyć. · Na koniec dodać szparagi z główką i makaron. Smacznego! Przepis przygotował: Szef Kuchni Dworu Korona Karkonoszy Robert Muzyczka
9 ulubionych miejsc kleszczy w ciele
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?