Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów
6 z 7
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Podobnego zdania zdaje się być Łukasz Kojro, właściciel...
fot. Szymon Starnawski / Archiwum

Browary Warszawy. Od przemysłowych gigantów po garażowe manufaktury

Browar Pallatum

Podobnego zdania zdaje się być Łukasz Kojro, właściciel Pallatum, który zaczynał od warzenia piwa w garażu. Dziś produkuje jeden z trunków, który przyspiesza puls niejednemu fanowi piwnej rewolucji - Zacząłem przygodę z piwowarstwem domowym siedem lat temu. Uwarzyłem w domu ponad 200 warek. Widząc, że mam pewne możliwości zacząłem rozglądać się za miejscem, gdzie mógłbym założyć własny browar. Jako pewne „przetarcie” potraktowałem otwarcie browaru kontraktowego Faktoria. Istnieje on na rynku już 2 lata i nadal warzymy. W międzyczasie mój ojciec przeszedł na emeryturę, a tu gdzie jesteśmy dziś, był jego warsztat elektryczny. Uznałem, że kompaktowy browar rzemieślniczy da się tu otworzyć, miejsca jest w sam raz – opowiadał Łukasz Kojro, w 2016 roku, gdy odwiedziliśmy go z kamerą. Więcej na kolejnej stronie ->> Na zdjęciu: Łukasz Kojro, browar Palatum, 2016.

Zobacz również

Najlepsze memy po meczu PSG - Borussia. Paryżanie znowu nie wygrają Ligi Mistrzów

Najlepsze memy po meczu PSG - Borussia. Paryżanie znowu nie wygrają Ligi Mistrzów

Procesja ulicami Kielc z kopią obrazu Matki Bożej Łaskawej Kieleckiej [ZDJĘCIA]

Procesja ulicami Kielc z kopią obrazu Matki Bożej Łaskawej Kieleckiej [ZDJĘCIA]

Polecamy

To „cichy zabójca kobiet”. Z tą chorobą zmagała się Kora. Ból trwa latami

To „cichy zabójca kobiet”. Z tą chorobą zmagała się Kora. Ból trwa latami

Czym jest związek kohabitacyjny? Zobacz, co go charakteryzuje

Czym jest związek kohabitacyjny? Zobacz, co go charakteryzuje

Apetyczna owsianka na słono. Takiej jeszcze nie jedliście!

Apetyczna owsianka na słono. Takiej jeszcze nie jedliście!