Sławomir Gołaszewski pierwsze kulinarne kroki stawiał w stołecznym hotelu Marriott. Pracował w nim od samego otwarcia, a potem postanowił spróbować swoich sił w kuchni międzynarodowej.
Zobacz też: Czyli Żurawia 45. Tu pizzę zamówisz dwoma kliknięciami w stół! [ZDJĘCIA, WIDEO]
Od dziesięciu lat polski cukiernik co roku poświęca kilka miesięcy, tworząc wielkie lokomotywy, które symbolizują intensywnie przewożone w przedświątecznym okresie prezenty. Do stworzenia tegorocznej lokomotywy Gołaszewski użył 40 kilogramów cukru pudru, a ukończenie projektu zajęło mu 6 miesięcy.
Słodka rzeźba wystawiona jest w hotelu Dusit Thani w Bangkoku. Wcześniej Gołaszewski pracował m.in. w jednym z hoteli sieci Hilton.
Strefa Biznesu: Uwaga na chińskie platformy zakupowe
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?
Dzieje się w Polsce i na świecie – czytaj na i.pl
- Oddano hołd ofiarom Zbrodni Katyńskiej. Złożono wieniec na grobie Kazimierza Sabbata
- Szef MSZ: Albo Rosja zostanie pokonana, albo będzie stała u naszych granic
- Lecisz do Londynu? Uważaj. Na słynnym lotnisku rozpoczynają się strajki
- Niedziela była wspaniała. A jaki będzie poniedziałek? Sprawdź prognozę pogody