Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów

Nowe restauracje w Warszawie. Otworzyły się w czasie pandemii. To będą nowe perełki stołecznej gastronomii?

Przemysław Ziemichód
Przemysław Ziemichód
Japoński deser z rybką jest podobno hitem tego lata w Warszawie. Lodowy sorbet w świeżo pieczonym wafelku w filuternym kształcie ryby dobrze wygląda na Instagramie i jeszcze lepiej smakuje. -To typowy japoński przysmak. Ciasto nadziewane jest zazwyczaj dosłodzoną fasolą azuki. My zastosowaliśmy krem czekoladowy, krem kokosowy i owoce. Musieliśmy to trochę podmienić pod polskie realia – wyjaśniał nam niedawno Adrian Sosnowski, właściciel Taiyaki WAW
Japoński deser z rybką jest podobno hitem tego lata w Warszawie. Lodowy sorbet w świeżo pieczonym wafelku w filuternym kształcie ryby dobrze wygląda na Instagramie i jeszcze lepiej smakuje. -To typowy japoński przysmak. Ciasto nadziewane jest zazwyczaj dosłodzoną fasolą azuki. My zastosowaliśmy krem czekoladowy, krem kokosowy i owoce. Musieliśmy to trochę podmienić pod polskie realia – wyjaśniał nam niedawno Adrian Sosnowski, właściciel Taiyaki WAW Krystian Dobuszyński
Nowe restauracje w Warszawie. Pomimo trwającej pandemii życie w gastronomii nie zamiera. W ostatnich miesiącach w stolicy odbyło się nawet kilka premier. Powstały zupełnie nowe lokale, a w tych istniejących od lat przeszły spore zmiany. Sprawdzamy, jak sobie radzą i co oferują. Oto - naszym zdaniem - najciekawsze z nich.

Kilka miesięcy przedłużającej się pandemii dało się we znaki szczególnie mocno restauratorom, dla których kilka miesięcy bez klientów często okazywało się druzgocące (pod względem finansowym), a dla wielu ostatnie miesiące stanowiły ciężką próbę. O tym, że nie wszyscy wyszli z niej zwycięsko pisaliśmy na łamach Naszego Miasta już wielokrotnie. Nie mniej, w trakcie ostatnich tygodni byli i tacy, którzy decydowali się dopiero na otwarcie swoich drzwi dla klientów. Zebraliśmy dla was najciekawsze przykłady z ostatnich miesięcy.

Japoński deser z rybką jest podobno hitem tego lata w Warszawie. Lodowy sorbet w świeżo pieczonym wafelku w filuternym kształcie ryby dobrze wygląda na Instagramie i jeszcze lepiej smakuje. -To typowy japoński przysmak. Ciasto nadziewane jest zazwyczaj dosłodzoną fasolą azuki. My zastosowaliśmy krem czekoladowy, krem kokosowy i owoce. Musieliśmy to trochę podmienić pod polskie realia – wyjaśniał nam niedawno Adrian Sosnowski, właściciel Taiyaki WAW

Nowe restauracje w Warszawie. Otworzyły się w czasie pandemi...

od 7 lat
Wideo

Reklamy "na celebrytę" - Pismak przeciwko oszustom

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na X!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na X!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wróć na warszawa.naszemiasto.pl Nasze Miasto