Przepis na schab z dzika z borowikami:
Przepis na schab z dzika z borowikami: Składniki (4 porcje):
Schab z dzika 600 g
Świeże borowiki 80 g
Wino czerwone wytrawne
Jałowiec, rozmaryn, tymianek
Włoszczyzna
Cukinia
Kasza gryczana 200 g
Przepis na...? Szukasz pomysłu? - Sprawdź tutaj!
Przepis na schab z dzika z borowikami: Sposób przygotowania:
Schab z dzika marynujemy w czerwonym winie, świeżych ziołach i tartej włoszczyźnie (najlepiej przez dwie doby). Następnie obgotowane borowiki grillujemy na patelni przyprawiając je solą, pieprzem i świeżym tymiankiem. Po wyjęciu z marynaty schab pieczemy w niskiej temperaturze (ok. 90 stopni) aby nie był wysuszony, 1 h 20 min. Niższa temperatura pieczenia powoduje, że mięso jest soczyste w środku. Upieczony schab podajemy na sosie żurawinowym z dodatkiem borowików, kaszą gryczaną na carpaccio z cukinii.
Jak oceniasz przepis na sałatkę truskawkową? Zostaw komentarz.
Jeżeli chcesz się podzielić swoim przepisem na ulubione danie, to napisz do nas na adres [email protected]
Nasze serwisy:
Kronika policyjna Lubelszczyzny
Repertuar lubelskich kin
Lubelski informator miejski
Z przymrużeniem oka
echodnia.eu Świętokrzyskie tulipany
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?