Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów
4 z 11
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Świąteczne śledzie w śmietanie z curry i koperkiem Ewy...
fot. 123 rf

Świąteczne śledzie. TOP 10 waszych przepisów na mistrzowską rybę

Świąteczne śledzie. TOP 10 waszych przepisów na mistrzowską rybę

Świąteczne śledzie w śmietanie z curry i koperkiem Ewy LiskiewiczSkładniki 1 kg filetów śledziowych lekko solonych 4-5 cebul Składniki na marynatę litr wody szklanka cukru szklanka octu liście laurowe ziele angielskie Składniki na sos majonez kwaśna śmietana (lub jogurt naturalny) w proporcji 1/3 na 2/3 1-2 łyżeczki curry pokrojony drobno koperek (dość dużo) Wykonanie Śledzie wymoczyć. Wszystkie składniki marynaty zagotować, aby zioła puściły smak. Większą część zalewy odlać i wystudzić, a następnie zalać nią śledzie i marynować 24 godziny (śledzie mogą leżeć w marynacie do 2 tygodni) Do pozostałej ciepłej zalewy wrzucić cebulę pokrojoną w krążki i gotować do miękkości na wolnym ogniu. Zlać zalewę z cebulą do słoika. Słoiki włożyć do lodówki. Śledzie odsączyć i pokroić w kwadraty. Cebulę odsączyć i wymieszać z pokrojonymi śledziami. Z podanych składników przygotować sos i wymieszać ze śledziami. Udekorować koperkiem.

Zobacz również

Radni w Chojnicach, jak przedszkolaki – felieton

Radni w Chojnicach, jak przedszkolaki – felieton

Zobaczcie zdjęcia z Majówki z Funduszami Europejskimi w Jaśle. Dzieje się!

Zobaczcie zdjęcia z Majówki z Funduszami Europejskimi w Jaśle. Dzieje się!

Polecamy

Nowa funkcja WhatsApp ukryje to, czego nie chcesz

Nowa funkcja WhatsApp ukryje to, czego nie chcesz

Wypalenie macierzyńskie niszczy od środka. Co to takiego i jakie są objawy? Sprawdź

Wypalenie macierzyńskie niszczy od środka. Co to takiego i jakie są objawy? Sprawdź

Góry Opawskie: Skarb ukryty na polsko-czeskim pograniczu

Góry Opawskie: Skarb ukryty na polsko-czeskim pograniczu