5 z 11
Poprzednie
Następne
Świąteczne śledzie. TOP 10 waszych przepisów na mistrzowską rybę
Świąteczne śledzie. TOP 10 waszych przepisów na mistrzowską rybę
Śledzie z suszonymi pomidorami w sosie musztardowym Katarzyny JaworekSkładniki 300 g śledzi matiasów czerwona cebula 80 g suszonych pomidorów sok z połowy cytryny łyżka musztardy 2 łyżki majonezu sól pieprz Wykonanie Matiasy moczyć przez godzinę w wodzie. Potem osuszyć i skropić z dwóch stron sokiem z cytryny. Pokroić na mniejsze kawałki. Cebulę pokroić w piórka, posolić i odstawić na 10 minut. Pomidory suszone pokroić w paski. Śledzie delikatnie wymieszać z pomidorami i cebulą. Wyłożyć na talerz. Majonez wymieszać z musztardą i przyprawami. Przygotowanym sosem polać śledzie. Odstawić na godzinę w chłodne miejsce, aby smaki się przegryzły.