Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów
1 z 6
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Babka piaskowa

To tradycyjne ciasto, którego nie może...
fot. Fot. Dariusz Gdesz/ Polskapresse

Ciasta na Wielkanoc 2013. Jak je przygotować? [PRZEPISY, PORADY]

Ciasta na Wielkanoc

Babka piaskowa To tradycyjne ciasto, którego nie może zabraknąć na każdym wielkanocnym stole. Składniki: - 4 jajka - 1 szklanka mąki, cukru - 25 dag margaryny - 3/4 mąki ziemniaczanej - 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia - aromat waniliowy Przygotowanie: Jajka należy utrzeć z cukrem, dodać mąkę z proszkiem do pieczenia i aromatem waniliowym. Następnie dodać rozpuszczoną margarynę, przy tym cały czas mieszając, aby nie powstały gródki w cieście. Margaryna rozpuszczona powinna być ostudzona. Takie gotowe ciasto należy umieścić w foremce wysmarowaną margaryną i posypaną bułką tartą. W piekarniku w temperaturze 175 C należy babkę piec przez około 1 godzinę. Gotową babkę można posypań cukrem pudrem. Czytaj także: Potrawy na Wielkanoc. Zobacz przepisy na świąteczne dania [ZDJĘCIA]

Zobacz również

Górnik - ŁKS. Górnik pokazał ŁKS drogę do I ligi. Jak padły gole?

NOWE
Górnik - ŁKS. Górnik pokazał ŁKS drogę do I ligi. Jak padły gole?

Miała zaledwie 15 lat, gdy zachwycała w „The Voice Kids”. Wyrosła na piękną kobietę!

NOWE
HIT DNIA
Miała zaledwie 15 lat, gdy zachwycała w „The Voice Kids”. Wyrosła na piękną kobietę!

Polecamy

Idealna jajecznica na wiosnę. Sekret smaku tkwi w obróbce szparagów

Idealna jajecznica na wiosnę. Sekret smaku tkwi w obróbce szparagów

Szukasz pomysłu na podanie jajek? Zrób je po florencku, a będziesz do nich wracać

Szukasz pomysłu na podanie jajek? Zrób je po florencku, a będziesz do nich wracać

Spektakularna atrakcja francuskiej wyspy. Tylko dla odważnych!

Spektakularna atrakcja francuskiej wyspy. Tylko dla odważnych!