Ciasta na Wielkanoc 2013. Jak je przygotować? [PRZEPISY, PORADY]
Ciasta na Wielkanoc
Babka piaskowa To tradycyjne ciasto, którego nie może zabraknąć na każdym wielkanocnym stole. Składniki: - 4 jajka - 1 szklanka mąki, cukru - 25 dag margaryny - 3/4 mąki ziemniaczanej - 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia - aromat waniliowy Przygotowanie: Jajka należy utrzeć z cukrem, dodać mąkę z proszkiem do pieczenia i aromatem waniliowym. Następnie dodać rozpuszczoną margarynę, przy tym cały czas mieszając, aby nie powstały gródki w cieście. Margaryna rozpuszczona powinna być ostudzona. Takie gotowe ciasto należy umieścić w foremce wysmarowaną margaryną i posypaną bułką tartą. W piekarniku w temperaturze 175 C należy babkę piec przez około 1 godzinę. Gotową babkę można posypań cukrem pudrem. Czytaj także: Potrawy na Wielkanoc. Zobacz przepisy na świąteczne dania [ZDJĘCIA]