8 z 12
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
![Kiełki rzeżuchy, rzodkiewki, brokułu, słonecznika, fasoli...](https://d-art.ppstatic.pl/kadry/k/r/e5/72/5c41d18bde9b2_o_large.jpg)
fot. vidiaviola/pixabay.com
Co na detoks wątroby? Te produkty wspomogą odtruwanie organizmu. Oczyszczanie i detoksykacja wątroby
Kiełki
Kiełki rzeżuchy, rzodkiewki, brokułu, słonecznika, fasoli mung czy sojowe zapewniają moc aktywnych enzymów, przeciwutleniaczy, witamin i związków mineralnych, które są niezbędne dla sprawnych procesów detoks.
Aby w pełni korzystać z ich właściwości, należy jeść je na surowo. Muszą być jednak świeże (maks. kilkudniowe), dlatego należy kupować tylko te, które zostały danego dnia przywiezione do sklepu i jeszcze w tym samym dniu je spożywać. Lepiej więc hodować kiełki w domu, co jest łatwe i ekonomiczne.