9 z 12
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
![Wodorosty znane z sushi, stosowane po uprażeniu na ciemny...](https://d-art.ppstatic.pl/kadry/k/r/63/df/5c41d18c6e4af_o_large.jpg)
fot. F_A/pixabay.com
Co na detoks wątroby? Te produkty wspomogą odtruwanie organizmu. Oczyszczanie i detoksykacja wątroby
Wodorosty nori
Wodorosty znane z sushi, stosowane po uprażeniu na ciemny kolor do zawijania sushi maki, stanowią źródło jodu oraz korzystnych związków wspomagających usuwanie toksyn z organizmu.
Nori dostępne są też w innych postaciach, np. czipsów z sezamem lub suszonych płatków. Pasują zwłaszcza do zupy miso; można stosować je także jako dodatek do jajecznicy, farszu czy placków, a zwłaszcza dań z dodatkiem ryby. Oprócz nori sprawdzą się też inne spożywcze glony, jak wakame czy kombu.