1 z 7
Następne
Dining Week w Warszawie. Słynne restauracje z szalonym i nietypowym menu. W karcie grasica, magiczny krakers i krab soft-shell
Rest. Baczewskich - smażona grasica / 149 zł
U Baczewskich przy ul. Szucha 17/19 szef kuchni Dmitrij Babak przygotował specjalne menu.
W wersji mięsnej daniem głównym jest grasica smażona w porto na bułce briosche. Warto wiedzieć, że grasica to gruczoł występujący u ssaków odpowiedzialny za produkcje hormonu młodości. Do tego otrzymujemy roladki z bakłażana, grillowanego oscypka i żurek galicyjski. Na deser - warszawskie ciasto - Zygmuntówka.
W wersji bezmięsnej kolacja rozpoczyna się od baba ghanoush, następnie carpaccio z wędzonego kawioru z dorsza, zupa rybna i czarne pierogi z dorszem. Następnie deser czekoladowy.
Cena: 149 zł od osoby.