Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów
1 z 7
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
U Baczewskich przy ul. Szucha 17/19 szef kuchni Dmitrij...
fot. naszemiasto.pl

Dining Week w Warszawie. Słynne restauracje z szalonym i nietypowym menu. W karcie grasica, magiczny krakers i krab soft-shell

Rest. Baczewskich - smażona grasica / 149 zł

U Baczewskich przy ul. Szucha 17/19 szef kuchni Dmitrij Babak przygotował specjalne menu.

W wersji mięsnej daniem głównym jest grasica smażona w porto na bułce briosche. Warto wiedzieć, że grasica to gruczoł występujący u ssaków odpowiedzialny za produkcje hormonu młodości. Do tego otrzymujemy roladki z bakłażana, grillowanego oscypka i żurek galicyjski. Na deser - warszawskie ciasto - Zygmuntówka.

W wersji bezmięsnej kolacja rozpoczyna się od baba ghanoush, następnie carpaccio z wędzonego kawioru z dorsza, zupa rybna i czarne pierogi z dorszem. Następnie deser czekoladowy.

Cena: 149 zł od osoby.

Zobacz również

Majówka nad zalewem na Borkach. Wypożyczalnia sprzętu będzie otwarta

NOWE
Majówka nad zalewem na Borkach. Wypożyczalnia sprzętu będzie otwarta

Żużlowcy H. Skrzydlewska Orzeł Łódź rozpalili kibiców do czerwoności

NOWE
Żużlowcy H. Skrzydlewska Orzeł Łódź rozpalili kibiców do czerwoności

Polecamy

Darmowy piknik z koncertami i warsztatami w Elektrowni Powiśle. Znamy dokładny plan

Darmowy piknik z koncertami i warsztatami w Elektrowni Powiśle. Znamy dokładny plan

Sukienki ciążowe na wesele na sezon 2024/25. Zobacz, jaką wybrała Sandra Kubicka

Sukienki ciążowe na wesele na sezon 2024/25. Zobacz, jaką wybrała Sandra Kubicka

Zaskakujące pesto z pokrzywy. Poznaj przepis na bombę witaminową i smaczny dodatek

Zaskakujące pesto z pokrzywy. Poznaj przepis na bombę witaminową i smaczny dodatek